Járatkésés

2024.06.22. 16:54

Csak jövőre indulnak az idén szeptembertől ígért járatok

Azt ígérte, hogy idén szeptember 15-től indítja be Nagyvárad–Bukarest járatait az Anima Wings légitársaság, de erre a jövő tavaszig várni kell.

Forrás: oradea.ro

Pap István

Az eredeti tervek szerint 2024. szeptember 15-től indította volna el járatait Nagyvárad és Bukarest között a román Anima Wings légitársaság, de mivel nem sikerült időben beszerezni az Airbus 220 típusú repülőgépet, ezért csak 2025. március 1-től fognak beindulni a járatok. Legalábbis ezt nevezték meg okként a légitársaság tulajdonosai a váradi városházán tartott múlt heti eseményen, melyen a helyi turisztikai vállalkozások, üzletemberek és a sajtó képviselői előtt mutatkoztak be. Ennek az indoklásnak némileg ellentmondott az, amit Cristian Pandel, az Anima Wings egyik tulajdonosa a későbbiekben kifejtett az említett eseményen, miszerint új járatokat inkább tavasztól érdemes elindítani, amikor beindul a turisztikai szezon, és nem ősszel, amikor jelentős mértékben csökken a repülővel utazók száma. Bármi is a valódi ok, a légitársaság vezetői közölték azt, hogy a Nagyvárad és Bukarest közötti járatok 2025. március 1-től biztosan beindulnak, egy repülőjegy ára 25 eurótól kezdődik majd, de vállalatok, intézmények bérletet is vásárolhatnak. A tervek szerint a légitársaság heti öt járatot indít majd Nagyvárad és Bukarest között, és az a célkitűzésük, hogy napi kettő közlekedjen Váradról a fővárosba. Emellett külföldi járatokat is indítanak Bukarestből, az úti célok egyike a párizsi Charles de Gaulle reptér, illetve Stockholm és Larnaca is. A légitársaság vezetői kiemelték, hogy az Anima Wings nem fapados légitársaság, ezért nem is az ezekre a társaságokra jellemző szolgáltatásokat fogják nyújtani. Elhangzott, hogy az Anima Wings két évvel ezelőtt 12 repülőgép vásárlása mellett döntött, ezek közül nyolcra már le is szerződött, közülük kettő pedig meg is érkezett. Antonio Stoian, a légitársaság vezérigazgatója elmondta, hogy az általuk vásárolt Airbus 220 típusú gép a maga kategóriájában a legjobbnak számít, és számos előnyt biztosít mind a társaságnak, mind az utasoknak. A repülőgép 140–148 férőhelyes, soronként csak öt szék van rajta, és nem hat, mint a fapados járatokon, tehát több helyük van az utasoknak. A repülőgép különleges kompozit anyagból készült, aminek köszönhetően jelentősen könnyebb, mint a fémből készültek. Ezért sokkal költséghatékonyabban üzemeltethető, hiszen például 35 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint a legtöbb jelenleg üzemben lévő hasonló méretű gép. Emiatt is sokkal kevesebb környezetvédelmi illetéket kell fizetni utána, illetve a leszállási és felszállási díjak is sokkal kedvezőbbek. Mindez oda vezet, hogy ezeket bármelyik fő reptér fogadja, nem kell a másodrangú repülőterekre leszállni vele, ami szintén megkülönbözteti majd az Anima Wings járatait a fapados társaságokétól. A nagyváradi járatokra visszatérve, az elképzelések szerint a gépek reggel és este hét órakor indulnak majd el Bukarestből, és körülbelül egy óra múlva érkeznek meg Váradra. Innen pedig 8.45-kor és 20.45-kor szállnak fel Bukarest felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában