Egység

2024.05.30. 08:25

Papp László: Aki felelősséget érez a jövőért, az RMDSZ-re szavaz

Az RMDSZ Sas-palotabeli székhelyén szerda délután közös sajtótájékoztatót tartott dr. Papp László debreceni polgármester, Cseke Attila megyei tanácselnökjelölt és Biró Rozália nagyváradi polgármesterjelölt.

Ciucur Losonczi Antonius 

Cseke Attila megyei tanácselnökjelölt elmondta, hogy dr. Papp László egész nap Bihar megyében volt, mert „együtt erősítjük egymást ebben az időszakban”. Reményét fejezte ki, hogy a választások után szorosabbá válik az együttműködés Nagyvárad és Debrecen közt. Új fejezet nyílik főleg gazdasági téren, hiszen a cívisvárosban BMW- és akkumulátorgyár épül, melyek meghatározzák majd a térség jövőképét. Egy RMDSZ-es vezetésű Váradnak meg lehet ebben a szerepe, például azáltal, hogy az önkormányzat segíthet abban, hogy itteni beszállítói is legyenek az említett nagy gyártóknak. Ez a szülőföldön való boldoguláshoz is hozzájárul, mely egy olyan lehetőség, amit meg kell ragadni, magyarázta Cseke Attila. 

Papp László kiemelte, hogy a történelem folyamán ez a régió évszázadokon keresztül kulturális és gazdasági egységet alkotott. A rendszerváltozás után akkor volt rendkívüli jó a kapcsolat a két város és megye között, amikor RMDSZ-es irányításúak is voltak az önkormányzatok. A helyi magyarságnak tehát akkor van erős politikai érdekképviselete, amikor az RMDSZ van hatalmon, ekkor lehet komoly jövőképet tervezni, perspektívában gondolkodni. „Fontos, hogy nélkülünk ne döntsenek rólunk, ezért hangsúlyozottan arra kérek mindenkit, hogy június 9-én menjen el szavazni. Aki pedig felelősséget érez a saját maga és a gyermekei jövője iránt, az az RMDSZ jelöltjeire teszi a pecsétjét. Ez kulcskérdés, hiszen senki más sem áll ki a magyarság ügyeiért, csak az RMDSZ. Az RMDSZ az összekötő kapocs Debrecen és Nagyvárad, magyar és magyar közt. Hajrá RMDSZ, sok sikert!”, fogalmazott a polgármester. Arról is beszélt ugyanakkor Papp László, hogy Debrecen partnerként és szövetségesként tekint Nagyváradra, nem mint versenytársra, hiszen az együttműködés és az összhang a záloga annak, hogy új munkahelyek létesüljenek, kulturális álmok valósuljanak meg. Az európai parlamenti választások kapcsán az elöljáró arra figyelmeztetett: ennek az a tétje, hogy a szuverenista és a békepárti erők győzzenek. Arra is kitért: uniós elnöksége idején Magyarország arra fog törekedni, hogy Románia a szárazföldön is csatlakozhasson a schengeni övezethez. 

Biró Rozália polgármesterjelölt arról beszélt, hogy Debrecen messzemenően a legfontosabb testvértelepülése Váradnak, és amennyibe ismét bekerül az RMDSZ a város vezetésébe, ez a testvéri kapcsolat új lendületet kaphat. Ugyanakkor példaként említette Debrecent mint gondoskodó, emberközpontú, családbarát várost, amely olyan, mint amilyennek szeretné látni Váradot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában