Könyvbemutató

2024.05.28. 19:09

Németh Géza szolgálatáról szóló könyvet mutatnak be

A Magyar Polgári Egyesület által létrehozott Polgári esték rendezvénysorozat keretében mutatják be Nagyváradon, június 3-án, hétfőn délután 17 órától, a nagyváradi városháza dísztermében Gonda László Németh Géza szolgálata című kötetét. A rendezvényt a nemzeti összetartozás napjának előestéjén szervezik, nem véletlenül. Németh Géza református lelkipásztor az 1970-es, 80-as években Magyarországon az egyik legismertebb egyházi ellenzéki személyiség volt. 1987-től meghatározó szerepet töltött be az Erdélyből Magyarországra érkező menekültek megsegítésében, majd 1990-ben megalapította a budapesti Erdélyi Gyülekezetet is. Németh Géza 1933-ban született Székesfehérváron. Az 1956-os forradalomban való részvétele miatt letartóztatták és internálták. Szabadulása után lelkipásztorként szolgált. 1971-ben a kommunista Magyarország egyházi vezetői kizárták a lelkészi karból, missziói szolgálatát azonban nem adta fel. Otthonában ifjúsági munkát végzett, úttörője volt a kábítószerfüggő fiatalok terápiás segítésének, nyári táborokat szervezett, majd az Erdélyből érkezett magyar menekültek megsegítését vállalta fel. 1992-ben, Budapesten megalapította a ma is működő „Reménység Szigete” Karitatív és Kulturális Központot.
A könyvbemutatón felszólal Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspöke, Kóczián Viktória kutató, a Legato Alapítvány tudományos munkatársa, Gonda László, a kötet szerzője, valamint Németh Géza két fia, Németh Zsolt, Magyarország Országgyűlése Külügyi Bizottságának elnöke és Ifj. Németh Géza a Budafoki Református Egyházközség főgondnoka. A könyvbemutató után nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésre, fórumra kerül sor a teremben. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában