Fotópályázat

2024.05.17. 11:21

Díjátadó: Szent László városa az én városom!

Az Összefogás Nagyváradért Egyesület, valamint az Euro Foto Art Egyesület immár hetedik alkalommal hirdetett pályázatot amatőr fotósok számára Szent László városa az én városom! címmel. A beküldött munkákból múlt szerdán közös kiállítás nyílt az EFA Kiállítási Központ Vitrin Galériájában.

Törő Enikő

Minden évben a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében szervezik meg a versenyt, melynek témája nem más, mint Nagyvárad. Idén is keresték a legnépszerűbb Nagyváradról készült felvételt, valamint a város legjobb amatőr fotósát. A legnépszerűbb fotó az lett, amely a legtöbb online szavazatot kapta, a legjobb amatőr fotóst pedig egy szakmai zsűri választotta ki. A pályázatot az Összefogás Nagyváradért Egyesület, illetve az Euro Foto Art Egyesület szervezte.

A közös, szerda délutáni kiállításmegnyitón és díjátadón elsőként Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke köszöntötte az résztvevőket. Kiemelte: ez az első olyan kiállítás, amelyet a Vitrin Galériában (nagyváradi vár, E épület, földszint) nyitnak meg, s ennek az a célja, hogy még több látogatót vonzzanak, ugyanis ezt a tárlatot folyamatosan meg lehet nézni, nem csak akkor, amikor az EFA Kiállítási Központ nyitva van. Beszédének második részében a beküldött fotókat méltatta, s azt a javaslatot tette a jövőbeni pályázatokra nézve, hogy figyeljenek oda a részletekre, s örökítsenek meg különleges dolgokat is a városban. 

A továbbiakban Pető Dalma önkormányzati képviselő, az Összefogás Nagyváradért Egyesület alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kifejtette: azért szereti nagyon ezt a pályázatot, mert a beküldött fotókon visszatükröződik a város fejlődése, s az elmúlt hét évben beküldött felvételek mintegy időutazásnak is tekinthetők. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy Nagyvárad most már a fotósairól is híres, ugyanis a pályázat során – de nem csak – számos amatőr fotósból vált profi, hiszen a nyeremények között ilyen jellegű tanfolyamok is vannak. A két nyitóbeszéd során az is elhangzott, hogy a 10. pályázatra egy albumot is szeretnének kiadni a nyertes felvételekből.

 

Díjazottak

Két kategóriában hirdettek nyertest a szervezők: „Legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2024” és „Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2024”. Tóth István felajánlásának köszönhetően az első kategóriában az első három legtöbb kedvelést kapott felvétel készítője részesülhetett nyereményben, a Tóth István vezette magyar nyelvű, online fotókurzuson vehetnek részt ingyenesen. Első helyre Borsi Vivien került, a második Telegdi Alexandra, a harmadik pedig Nagy Arnold lett. 

A „Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2024” díjat Tankó Levente vihette haza, aki egy vásárlási utalványt kapott ajándékba, melyet egy elektronikai cikkeket árusító boltban lehet majd felhasználni.

Az eseményt szeretetvendégség követte. A megnyitón kellemes zenei hangulatot biztosított Thurzó Sándor József brácsaművész.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában