Találkozó

2024.05.28. 19:33

Alumni-napot szervezett a PKE

Immár negyedik alkalommal szervezte meg a Partiumi Keresztény Egyetem az Alumni-napot, amely lehetőséget teremt az egykori diákok számára az egymással és egykori tanáraikkal való találkozásra.

Forrás: Facebook/Partiumi Keresztény Egyetem

Fotó: ALEX

Pikó Stefánia

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak és tanárainak találkozóját idén a pályi tó partján szervezték meg, amely már csak azért is jobb helyszínnek minősült a korábbi alkalmakéhoz képest, mert sokkal több volt az árnyékos hely, ahová le lehetett ülni beszélgetni, inni vagy enni valamit. Az egyetem képviselői nagy örömmel fogadták az egykori és jelenlegi diákokat, azok hozzátartozóit, valamint a szervezők számos programmal készültek a kisgyermekes családok számára.
A 2024-es Alumni-napon népzene és néptánc-oktatás zajlott gyerekeknek Benedek Árpáddal, majd improvizációs játékokban lehetett részt venni Kiskovács Attilával, és megtekinthettük Berecz András mesemondó előadását is. Mindemellett a PKE HÖK Standot is meg lehetett látogatni, volt sminksarok, arcfestés és kézműves foglalkozás, utóbbiak szintén gyerekeknek.

Bár volt néhány kellemes viszontlátás, összességében nem volt olyan sok résztvevő az idei Alumni napon, mint amennyi a korábbi években. Több résztvevő is hasonlóan vélekedett, illetve kitértek arra, hogy a kikapcsolódási lehetőségek, programok túlnyomórészt a kicsiknek szóltak, azoknak kevésbé, akik számára a családalapítás még csak tervben van. Ötletként felmerült többek között, hogy az asztalokra tehettek volna néhány társasjátékot, amelyek lehet, hogy olyanokat is összehoztak volna, akik egyébként nem voltak szaktársak, vagy közeli barátok.
Az Alumni-nap minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy az egykori évfolyamok találkozzanak, beszélgessenek és kellemes nosztalgiázással töltsék el az időt. Így az, hogy ez csak kis mértékben történt meg, legnagyobb részt talán a volt diákok felelőssége, illetve a tanároké is, akik közül sokan igyekeztek az Alumni nap előtti hetekben részvételre biztatni az egykori évfolyamokat. Remélhetőleg a legközelebbi találkozó alkalmával legalább annyian érnek majd rá, mint az első alkalmakon, hiszen a PKE varázsa éppen az a családias, befogadó közeg, amely hosszan tartó barátságokat, és nem utolsósorban hosszan tartó és gyümölcsöző szakmai kapcsolatokat teremt mindazok számára, akik erre nyitottak. Ha pedig mindezen kapcsolatok ápolására biztosítva van minden körülmény, kár kihagyni a lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában