Ajánló

2024.04.09. 14:07

Versséta a magyar költészet napján

Forrás: Szigligeti Színház

Fotó: Vigh László Miklós

Szigligeti-sajtóanyag

A tavalyi rendezvény nagy sikerére való tekintettel újra költészetnapi verssétát szervez a nagyváradi Szigligeti Színház.
A gyülekező április 11-én 16.30 órakor lesz a színház lépcsőjén, innen a menet a Rimanóczy szálloda mellett kisétál a Körös-partra. Az Ezredévi emléktér (Libertății) sétányán elhaladva Szacsvay Imre szobrával szemben a résztvevők lemennek a folyópartra, majd onnan a Garasos-híd alatt átkelve tovább sétálnak a következő feljáróig. Ott a fenti sétányon visszafelé indulnak, végül a menet a Szacsvay-szobornál zárul.
A séta ideje alatt a tavalyi rendezvényhez hasonlóan a Szigligeti Színház művészei szavalnak, ezúttal a nemrég elhunyt Kovács András Ferenc Kossuth-díjas és Artisjus-nagydíjas erdélyi magyar költő, író, műfordító verseiből. Részt vesznek a menetben a Lilliput Társulat által működtetett Szigligeti Tanoda fiataljai is, akik szabadon választott verseket adnak elő az egybegyűlteknek.
Az idei rendezvényre is szeretettel várunk mindenkit!

Fotó: Vigh László Miklós

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában