Díjátadó

2024.04.13. 09:19

Átadták a Bécsi Szent István Egylet ösztöndíjait

A Bécsi Szent István Egylet ösztöndíjait péntek délután adták át a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kápolnájában.

Ciucur Losonczi Antonius

Zalder Éva kuratóriumi elnök, tanár portálunknak elmondta, hogy a Bécsi Szent István Egylet 1918-ban alakult elszegényedett, rászoruló magyarok támogatásának a céljából. Jelenlegi vezetője Batthyány-Strattmann László Ödön, a kuratóriumi tagok pedig dr. Szendey Ágnes, gróf Pongrácz Vilmos és Némethné Török Zsuzsanna. „A támogatók remélik, hogy az ösztöndíjban részesülő tanulók továbbadják ennek a kapcsolatnak a tanulságait és igyekeznek megfelelni a hozzájuk fűzött elvárásoknak. Köszönet mindenkinek, aki azon fáradozik, hogy Szent István szelleme ne szűnjék meg munkálkodni magyar tannyelvű egyházi iskoláinkban, magyar közösségünkben”, fogalmazott Zalder Éva. Mint mondta, az átvett összeg segíti a tanulót a tanulmányaival kapcsolatos költségek fedezésében (utazás, lakás, étkezés, iskolai felszerelés), ösztönzi őt az iskolai és iskolán kívüli tevékenységei során, és tudatosítja benne, hogy a támogató kitüntető figyelemmel kíséri iskolai és emberi előmenetelét, erősíti őt magyarságtudata és keresztény hite fejlesztésében, gyakorlásában a szülőföldjén.  

 

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum ösztöndíjban részesülő 20 diákja a 2023-2024-es tanévben: Bara Viktória Anikó, Berényi Dávid Eduard, Cservák Tamara, Dorsonszki Vanessza Réka, Fehér Henrietta Kitty, Ferenczi Kristóf, Imre Orsolya, Kondor Hajnal, Lázár Alexandra Szonja, Oláh Tímea Rebeka, Rácz Alexa, Sacal Zita Orsolya, Silaghi Henric Zoltán, Szabó Ivett, Széles Eszter, Szücs Bianka, Újfalusi Richárd Olivér, Varga Mary Nicoletta, Vasadi Nikolett és Váczi Botond.

Az ünnepségen jelen voltak a kuratórium nevében a Bécsi Szent István Egylet ösztöndíjprogramjáért felelős osztályfőnökök, Zalder Éva kuratóriumi elnök, valamint az iskola képviseletében Konrád Katalin igazgató, Harácsek Klementina tanár és Pap Judit könyvtáros.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában