Programajánló

2024.04.23. 13:30

32. Festum Varadinum: előrendezvények

Illusztráció

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

ERDON-összeállítás

Április 24., szerda, 17 óra – A 30. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny ünnepélyes megnyitója a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt 1992 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar anyanyelvű diákjai összemérhessék tudásukat. Helyszíne évenként változik, minden második évben valamely határon túli magyarlakta területen szervezik meg. E rangos nemzetközi megmérettetést három fontos tényező mozgatja és köti össze: az anyanyelv, a matematika szeretete és tisztelete, valamint a találkozókon születő vagy megerősödő barátságok. A Nemzetközi Magyar Matematikaverseny lehetőséget ad az egységes magyar matematikai nyelv megteremtésére, a szabadidős programjának szerves részét képező kirándulások pedig alkalmat adnak a különböző országok magyarlakta tájainak, kultúrájának, történelmének és szokásainak megismerésére. Szervezők: Bihar Megyei Tanfelügyelőség, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, Tanoda Egyesület.
19 óra – Partiumi Keresztény Egyetemi Diáknapok. A PKE diákjai csapatokba verődve fognak versenyezni Nagyváradon, illetve Ottományban, hogy eldöntsék, melyik csapat a legbelevalóbb. Érdekes és kihívásokkal teli napok várnak a résztvevőkre, a cél a szórakozás és a csapatmunka. Szervezők: PKE HÖK, Partiumi Keresztény Egyetem.
17 óra – Könyvbemutató: Módszertani útmutató a bölcsődei neveléshez, az Országos magyar Továbbképző Központ székhelyén. Anyanyelvi oktatásunk egyetlen és első módszertani szakkönyve kerül bemutatásra, amely a bölcsődében dolgozó óvodapedagógusoknak nyújt útmutatást mind elméleti, mind gyakorlati szinten. A szerzők Fechete Erika és dr. Nagy Pető Réka nagyváradi pedagógusok, akik a tantervi előírásoknak megfelelően, illetve az egyéni és életkori sajátosságokat figyelembe véve állították össze ezt a módszertani útmutatót. A kiadvány nemcsak a gyakorló bölcsődei óvónőnek nyújt útmutatást, hanem azoknak a diákoknak és egyetemi hallgatóknak is, akik pedagógiai, neveléstudományi szakon készülnek fel erre a nemes, de nagyon nehéz hivatásra. Szervezők: Országos Magyar Továbbképző Központ, Orsolya Óvoda.
22 óra – PDN nyitó buli DJ Joer Juniorral a Gekko Pubban. A PDN nyitóbulija a Gekkóban kerül megrendezésre, ahol a különleges meghívott, DJ JoerJunior garantálja a fergeteges hangulatot. Szervezők: PKE HÖK, Partiumi Keresztény Egyetem, Gekko Pub & Bánya Klub.
Április 25., csütörtök, 10 óra – Domonkos 100 – Szent László zarándokút Debrecen–Nagyvárad között. 2024-ben másodjára indulnak el Debrecenből gyalogos zarándokok a Szent László plébániáról, hogy tiszteletüket tegyék a szent király ünnepén Nagyváradon. Szervezők: Szent László Plébánia és Domonkos rendház Debrecen.
17 óra – Anyák napja a Lorántffyban. Verses-zenés ünnepség. A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diákjai szívhez szóló műsorral kedveskednek az édesanyáknak és nagymamáknak az iskola díszteremében. A tehetséges gyerekek
szavalatokkal, énekekkel, rövid jelenettel és kiállításokkal örvendeztetik meg a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában