Beszámoló

2024.03.21. 10:53

Tanár-diák koncertet adtak a Művészetiben

Ciucur Losonczi Antonius

Tavaszváró tanár-diák koncertet szervezett kedden este a művészeti líceum magyar tagozata az iskola Petőfi-park melletti épületének dísztermében. Az érdeklődőket Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntötte, aki kiemelte, hogy immár harmadik alkalommal rendezik meg a nagysikerű tanár-diák koncertjüket, amely tulajdonképpen a színpadon jeleníti meg mindazt, ami a tanórákon történik: egymásra figyel tanár és diák a zene csodálatos világában. "Ebből a különleges hangulatból kívánunk ízelítőt nyújtani a kedves közönségnek a mai este folyamán. Én nem tudom, mások hogy vannak vele, de amikor a tanár a diákkal együtt van a színpadon, biztonságot érzek. Amikor egyedül, akkor nagyobb az izgalom. Ez azt jelenti, hogy megnyugtató érzés tudni, hogy gyermekeinket biztonságban érezzük itt, a Művészetiben”, fogalmazott a pedagógus.

Meglepetésként két olyan diák szólaltatta meg a hangszerét, akik a hétvégén Kolozsváron fogják Bihar megyét képviselni a hangszeres olimpia regionális szakaszán. Paniti Antonio Schelokov 1-es számú koncertjét játszotta, míg Kerezsi Vilmos L. Kogan 1-es számú trombitakoncertjét. Felkészítő tanáruk Vura János, zongorán kísérte őket Catona Ábel tanár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában