Beruházás

2024.03.03. 13:05

Háromnegyed részben elkészült a terelőút

Forrás: Bihar Megyei Tanács

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint 70 százalékban elkészült a Nagyváradot Nagyürögddel összekötő út. Az építőmunkások fémcsöveket fektetnek le a Grigorescu negyed környékén, illetve aszfaltozzák a kerékpárutat. Néhány napon belül elkezdik kialakítani az első körforgalmat, a körgyűrűnek a 79-es számú országúttal és a Mácsapuszta felé vezető úttal való kereszteződésénél. Az európai uniós finanszírozású befektetést a megyei tanács valósítja meg.

Forrás:  Bihar Megyei Tanács

A Nagyváradot Nagyürögddel összekötő út 8,3 kilométer hosszú lesz, és bicikliutakat alakítanak ki a nyomvonalán, ezek szélessége 2,5 méter. A körgyűrű fő tengelye Nagyváradtól Oláhapátiig halad, és öt kilométer hosszú. Ezen a részen kezdődik a 79. számú országúttal összeköttetést biztosító 1,6 kilométeres leágazás, a Mácsapuszta felé vezető községi út kereszteződésénél. A 79-es számú országút felé egy másik leágazás is lesz, amely Nagyürögd község központjába vezet. Ezt követően ez az út eléri a leendő metropolisz-körgyűrűt, amely csatlakozási lehetőséget jelent a 79-es, a 76-os és az 1-es országutakhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában