Koncert

2024.03.26. 10:17

Evermind – rocknosztalgia a Lokálban

Ismét Nagyváradon járt a debreceni Evermind zenekar, ezúttal a Lokál kávézóban csendültek fel a Nirvana dalai az elmúlt hétvégén.

Pikó Stefánia

Az új, hangulatosan berendezett koncertterem körülbelül félig telt meg szombat este, és minden bizonnyal még többen is lettek volna, ha nincsenek ezzel egy időben más koncertek a másik két, hasonló rétegzenét szolgáltató romkocsmában. A Lokál új színpada egyébként önmagában is említésre méltó, hiszen megjelenése még több klubkoncert megszervezésére ad lehetőséget, színesítve ezáltal a palettát.

Az együttes tavaly májusban járt először Nagyváradon, és ahogy már akkor is említettük, az Evermind számára az nemcsak az első váradi koncert volt, hanem az első romániai is. Hamar megkedveltették magukat a helyi közönséggel, így nem volt meglepetés, hogy a szombati koncerten is sok volt a visszatérő.

Balogh István, Kis György, Krecz László és Nagy Gergely 2019-ben kezdett el teljes erőbedobással azzal foglalkozni, hogy a Nirvana zenéjét színpadra vigye, azóta számos magyarországi városba sikerült eljutniuk.

A tribute zenekarok fontos szerepet játszanak a zeneiparban, mivel életben tartják az ikonikus zenekarok és művészek örökségét mind az idősebb generációk számára, akik újra szeretnék átélni a koncertélményeket, mind pedig a fiatalabb közönség számára, akiknek soha nem lesz lehetőségük élőben látni ezeket a zenekarokat. A tribute zenekarok tehát hídként kötik össze a múlt zenéjét a jelen zenekedvelőivel, ezáltal erősítve a közösség és a folytonosság érzését a zenei színtéren.Emellett új közönséggel ismertetik meg a legendás művészek zenéjét, és ezzel érdeklődést kelthetnek olyan műfajok és stílusok iránt, amelyekkel egyébként talán nem is találkoznának.

Az olyan Nirvana tribute zenekarok, mint az Evermind, jelentős feladatot vállalnak az 1990-es évek eleji grunge mozgalom egyik legnagyobb hatású zenekara örökségének megőrzésében és méltatásában. A Nirvana ikonikus hangzásának, színpadi jelenlétének és szettlistájának gondos újraalkotásával ezek a zenekarok lehetővé teszik a rajongók számára, hogy élőben is átélhessék a Nirvana zenéjének nyers energiáját és érzelmi mélységeit.

A debreceni zenekar hitelesen és szenvedéllyel továbbította a Nirvana zenéjét, amivel nemcsak a nagyváradi közönség szívét nyerte meg, hanem jelezte azt is, hogy a tribute zenekaroknak fontos szerepük van a zenei örökség megőrzésében és éltetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában