Iskolás leszek!

2024.03.15. 11:19

Családi délutánt szerveztek Nagyváradon

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

Zajlik a Rákóczi Szövetség magyar iskolaválasztási kampánya a Partiumban is. Ennek megfelelően Iskolás leszek! mottóval szerveztek egy tavaszt köszöntő játékos délutánt a váradi nagycsoportos, iskolába készülő gyermekeknek és szüleiknek kedd délután a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) dísztermében.

 

A Rákóczi Szövetség és a PKE közös rendezésében lezajlott eseményen az érdeklődőket Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei elnöke, Tankó Zita szaktanfelügyelő és Bordás Andrea, a PKE oktatója köszöntötték. Mint elhangzott, a Szövetség  több mint három évtizede elkötelezett a magyar iskolaválasztás mellett, és képviselői  arra szeretnénk biztatni a szülőket, hogy továbbra is a magyar iskolát válasszák a gyerekeik továbbtanulásához. „A PISA-kutatás legutóbbi felmérései is azt mutatják, hogy azok a diákok, akik tanulmányaikat anyanyelvükön végzik, sokkal sikeresebben sajátítják el az ismereteket. Jobban és hamarabb meglátják az összefüggéseket, nagyobb tehát az esélyük arra, hogy sikeresebb felnőttekké válljanak” – hangsúlyozta Kéry Hajnal.

 

Az M. M. Pódium bábelőadását tekinthették meg ezután a jelenlévők, majd kézműves-foglalkozást szerveztek a legkisebbeknek. Amíg a diákok kokárdát készítettek és tulipánt festettek, addig a meghívott szakértő – Rencsik Réka nevelési tanácsadó – beszélgetett el a szülőkkel többek között arról, hogy miért érdemes a magyar tagozatot választani, milyen előnyekkel jár ez, illetve válaszolt a feltett kérdésekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában