Gratulálunk!

2024.02.08. 09:35

Zenésznövendékeket díjaztak Budapesten

A Nagyváradi Állami Egyetem Képzőművészeti karának két hallgatóját, Rebeca Anamaria Balajt és Andrei Marinescut díjazták a budapesti Danubia Talents Nemzetközi Zenei Versenyen.

BN-összeállítás

A két fiatal duóként szokott fellépni, Rebeca Anamaria Balaj zongorán, míg Andrei Marinescu harsonán játszik. Ebben a felállásban vettek részt az online lezajlott nemzetközi versenyen is. A duó második helyezést ért el a versenyen, ez az első nagyszabású nemzetközi megmérettetés, amelyen közösen vettek részt. A versenyre közel 200 fiatal zenész nevezett Magyarországról, Romániából, Ausztriából, Észtországból, Lettországból, Csehországból és Olaszországból. A két nagyváradi egyetemista a verseny legnehezebbnek tartott „plusz 18” korosztályában szerepelt. A két fiatal előadóművész a jövőben is folytatni fogja az együttműködést, és más versenyekre is neveznek majd.
„Zeneileg tehetséges, ambiciózus és szorgalmas fiatalokról van szó. Elismerésre méltó, ahogyan felkészültek a versenyre. Rebeca gyerekkora óta tanul zongorázni, és már ekkor lehetett látni, hogy figyelemre méltó karrierje lesz. Andrei annak ellenére, hogy fiatal korától ő is zenélt, a főiskola első évéig nem tanult mélyrehatóan harsonázni. Nagy öröm volt számomra felfedezni őket a kamarazenei kurzusok során. Empatikusak és nagyon jól együttműködnek egymással. Képességeik és erőfeszítéseik révén a két diák jól alapozta meg zenei karrierjét. Nagyon szeretem őket, és nagyon büszke vagyok rájuk” – nyilatkozta az ösztöndíjas egyetemisták felkészítő tanára, Ariadna Mircescu, a Zenetanszék vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában