Iskola

2024.02.12. 08:54

Téli kalandok az előkészítő B osztályban

Szallos Ildikó-Éva nagyszalontai tanítónő

A nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum előkészítő B osztályos tanulói, bár még csak pár hónapja vették birtokukba az iskolát, máris rengeteg izgalmas programot tudhatnak maguk mögött. A decemberi hónap volt a legmozgalmasabb. Előadással kedveskedtek szüleiknek, ahol találkozhattak a Mikulással is. Az immár tizedik szülinapját ünneplő Mosolygós karácsony jótékonysági koncerten is részt vettek. Elkápráztathatták a közönséget a világot jelentő deszkákon, a karácsonyi vásár keretein belül, két csodás téli tánccal. Mindezt megkoronázva egy szülőkkel közös kirándulás alkalmával lelki táplálékot kaphattak a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum által szervezett Adventi időutazáson. A mozit is meglátogatták, ahol megtekintették a Kívánság című nagysikerű Disney-filmet. Vonattal és villamossal is utazhattak, ami szintén feledhetetlen élmény volt számukra.

A magyar kultúra napja jegyében az ovisokkal karöltve bábszínházba látogattak. A nagyváradi MM Pódium bábelőadásai életben tartják a klasszikus bábszínház fogalmát. A bábok bőrébe bújva a gyerekek részesei lehettek a csodának. Hála és köszönet a művészeknek és azon pedagógusoknak, akik szívügyüknek tekintik ezen műfaj életben tartását, és továbbörökítik diákjaik által. 

Végül, a tél utolsó hónapjában a telet űzték el a gyerekek csodálatosabbnál csodálatosabb maskarákba bújva, amit tehetséges színpadi produkciókkal is fűszereztek. Volt itt móka, játék, kacagás, lufik, maszkok és finom farsangi fánk, hála a szorgalmas szülői közösségnek. Annak reményében, hogy a fergeteges farsangi bálon sikerült kicsit a tavaszt is előcsalogatni, a gyerekek izgatottan várják a legújabb iskolai kalandokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában