Munkálatok

2024.02.27. 16:17

Kerülőúton lehet eljutni Kémerre

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint húszszázalékos megvalósítási szintnél tartanak a 190G jelzésű megyei út 3,4 kilométer hosszú szelvényének a felújítási munkálatai, mely Bályok és Kozmaalmás határától egészen a Szilágy megyei határig tart. Az építők eddig előkészítettek a terepet, jelenleg pedig megerősítik a támfalakat és áthelyezik a villanyoszlopokat. Călin Gal, a megyei tanács alelnöke reményét fejezte ki, hogy az év végéig a két megye közti forgalom Bályok község területén már egy korszerűsített úton fog zajlani. 

Az úttest 5,5 méter széles és kétsávos. A kivitelező a Carier Kft., a beruházás értéke bruttó 20,1 millió lej. A finanszírozást a megyei tanács önerőből biztosítja, a megvalósítási időszak 13 hónap. Jelenleg közlekedésbiztonsági okból Bihar megye területén ideiglenesen le van zárva a forgalom elől a Bályok és Kozmaalmás határától egészen a Szilágy megyei Kémerig vezető út.


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában