Bírság

2024.02.15. 16:53

Ismét büntettek a fogyasztóvédők

A kosz, a por és a penészfoltos ételek miatt 60.000 lejre büntette meg a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a Váradszőllős negyedben levő egyik Profi üzletet.

Forrás: Fogyasztóvédelem

ERDON-összeállítás

Ismét fogyasztói bejelentést követően szálltak ki kedden a felügyelők a Profi egyik váradi üzletébe – áll a megyei fogyasztóvédelem által kiadott közleményben. Az ellenőrzések során kiderült, hogy az élelmiszerek tárolására szolgáló hűtőberendezések piszkosak voltak, ételmaradékokat találtak, és a fagyasztott élelmiszerek erősen eljegesedtek. A helyben készült ételek pultjánál a grillsütőn zsírlerakódások voltak, odaégett ételmaradékokat és más szennyeződéseket is találtak. További szabálytalanságok: egyes gyümölcsök és zöldségek penészfoltosak voltak, némelyik már rothadásnak indult, az áruelosztásnál használt kocsik és a polcok is koszosak voltak, ráadásul az üzlet belterületén két szemetes is volt, tele ételmaradékokkal és más hulladékokkal. 

Az észlelt szabálytalanságok miatt a fogyasztóvédők öt bírságot szabtak ki összesen 60.000 lej értékben, továbbá 20.000 lej értékű áru forgalmazását állították le és bezáratták az üzletet a problémák kiküszöböléséig. Szerdán az üzlet még mindig zárva volt. A takarítást követően az üzlet képviselője újra fel kell vegye a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel, hogy a felügyelők újból ellenőrizni tudják az üzlethelyiséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában