Művészet

2024.02.23. 10:43

A velencei karneválról nyílt fotókiállítás

Fotó: Fórián Andrea

Ciucur Losonczi Antonius

Csíki János fotóművésznek az idei velencei karneválon készített alkotásaiból szervezett időszaki kiállítást az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, partnerségben a Summit Agro Romániával, a Nagyvárad és a Térség Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR- Visit Oradea) és a Tavirózsa Fotóklubbal a vár E épülettestének földszintjén működő EFA Kiállítási Központ Vilidár István Galériájában. 

A szerző 1952-ben született, jelenleg Hegyközpályiban él, és tagja az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesületnek, valamint a Kárpát-medencei Magyar Fotográfusok Társaságának (KMFT). Már gyermekkorában érdeklődést tanúsított a fényképezés iránt, később több díjat nyert hazai és nemzetközi fotópályázatokon, illetve egyéni fotókiállításai voltak Nagyváradon és Nagykárolyban, hangzott el a szerda este tartott vernisszázson. Tóth István kurátor, fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület alapító-elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy akarattal és együttműködéssel sok minden megvalósítható, hiszen még hazaindulása előtt Csíki János már elküldte a felvételeket, melyek még mielőtt Váradra érkezett volna, már fel lettek dolgozva a szabadkai Hős Norbert által, és kinyomtatva egy váradi cégnél. Csíki János, megköszönve a lehetőséget, felidézte, hogy ottjártakor az időjárási körülmények nem kedveztek az alkotói munkának Velencében. Egyik kezében az esernyőt, a másikban pedig a fényképezőgépet tartotta, de megítélésében így is látványos képek készültek. A fotóművésznek a testvére, Bihari Margit gratulált ezután, amiért megvan benne az az ambíció, hogy bejárja Európa varázslatos tájait, és az ott látottakat megörökíti mások számára is.

A zenei pillanatokról Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Sola Fide tagja gondoskodott, aki a stílszerűen olasz zeneszerzők (G. Puccini és E. Toselli) műveit játszotta. A tárlatot március 20-ig, 8–20 óra közt lehet majd megtekinteni díjmentesen, illetve a képek láthatóak lesznek a digitális képernyővel rendelkező váradi tömegközlekedési járműveken is, a Helyi Közszállítási Vállalattal (OTL) kötött megállapodás alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában