Zene

2024.02.09. 17:06

A Dal 2024: Jósa Tamás is produkcióval készül a szombati műsorba

Nagyváradi versenyző is indult A Dal 2024-es mezőnyében. A szombati első élő adásban tíz produkció lesz megtekinthető, köztük Jósa Tamás előadásában elhangzik majd a Két szív.

Forrás: Facebook/Rockstars Not Dead

Fotó: Gabor IMRE

Ahogyan a korábbi interjúiban is elmondta, Kovács Pali dalszerző és énekes kérte fel arra, hogy énekelje fel a dalt egy jótékonysági lemezre. „Összeraktuk, nagyon jó hangulatban telt a feléneklés, és úgy éreztük, hogy ezzel mindenképp be kellene nevezni A Dalba. Bár én egy kicsit szkeptikus voltam, de bent vagyunk, és jön szombaton a dolog” – fogalmazott.

A Két szív közönségbarát rockdalnak nevezhető, így a produkció valamelyest a rock műfajának előtérbe helyeződéséhez is hozzájárulhat: „Ez egy sodró, lendületes, vidám dal, kellően zúzós, kellően jó tempóban lehet rá szerintem vezetni, és hát egy rádiós dal esetében mi lehet fontosabb annál, mint hogy jól lehessen rá nyomni a gázt? Tapad a refrén, minden megvan benne, hogy ismét előhozza ezt a soft, poposabb rockot”.

Komoly a tét

A dalválasztó műsor előválogatójából összesen 40 dal jutott tovább, az elkövetkezendő hétvégéken mindezeket tízessével mutatják be a műsorban. Az első adásban könnyed hangulatú, romantikus, aktuális témát feldolgozó, valamint mély üzenetű dalok egyaránt elhangzanak. Az új és visszatérő versenyzők pop, rock, elektronikus műfajú dallal, lírai produkcióval, balladával és folk zenével állnak színpadra. Az első adásban színpadra lép az Andalgó (daluk címe: Vigyen a szél), az Everflash (Nyisd ki a szemed!), Fekete Mátyás (Látom már), Jósa Tamás (Két szív), Kocsis Tibor (Egy életen át), a Magidom (Esendő halandó), Myra Monoka (Így alakult), a Name Project (Nekem), a Sugarloaf (Nászinduló), valamint Szinnyai Dóri (Igennel felel). A Dal 2024 zsűrije: Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter. A győztes dal előadója Az Év Dala 2024 cím mellett egy teljes lemez elkészítésére nyer lehetőséget a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.
A Dal 2024. február 10-étől szombatonként, román idő szerint 20 óra 35 perctől látható a Dunán, ismétlés vasárnaponként a Duna World csatornán 11 óra 30 perckor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában