Ajánló

2024.01.18. 17:35

Magyar Kultúra-heti programok Nagyváradon

Az elő- és utóprogramokkal együtt az idén két héten keresztül zajlik az az ünnepségsorozat, melyet közösen rendez az RMDSZ Bihar megyei szervezete Berettyóújfalu, Debrecen és Margitta önkormányzataival, civil szervezetekkel és magyar tagozatos iskolákkal.

Január 19-én, pénteken 17 órakor a világban élő magyar és román fotóművészek nemzetközi szalonját nyitják meg a vár E épülettestének földszintjén található EFA Kiállítási Központ Mezey Lajos Galériájában, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezésében. 18 órakor a Léda-házban bemutatják Márki Sándor Bihar megye rövid története című könyvét, programfelelősök a Collegium Varadinum, a Szacsvay Akadémia, valamint a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság.

Január 20-án, szombaton 20 órától Visszatérünk címmel Erdei Fruzsina és zenekara akusztikus műsora hallgatható meg a Moszkva Kávézó koncerttermében. Szervezők: BTIET, Nagyváradi Magyar Diákszövetség, MAKET, Collegium Varadinum.

Január 21-én, vasárnap 11 órakor Bontovics Ilona békéscsabai fotóművész egyéni kiállítását nyitják meg a vár E épülettestének földszintjén található EFA Kiállítási Központ Vilidár István Galériájában. Szervező az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület. 13 órától a váradrogériuszi református templomban Együtt énekel a nemzet – a nagyváradi iskolák diákkórusai közösen adják elő a Himnuszt. Programfelelősök a Rákóczi Szövetség és az RMPSZ Bihar megyei szervezetei. 17.30 órától a Léda-házban: Íme hitünk szent titka – Török Judit, László Váradi Gyula dokumentumfilm-bemutatója. Szervezők: Háló Egyesület, Varadinum Kulturális Alapítvány.

Január 22-én, hétfőn 17 órától A Csonkatorony árnyékában – a berettyóújfalui Kárpáti Gusztáv képzőművészeti kör kiállításnak nyitóünnepsége a Tibor Ernő Galériában, 19 órától a magyar kultúra ünnepének nagyváradi gálaestje, illetve a magyar kultúráért életműdíj, díjak és emlékplakettek átadása. A sár és a pálinka földjén – a debreceni Hajdú Táncegyüttes ünnepi előadása a színházban. Ünnepi köszöntőt mond Nagy János államtitkár, Magyarország Miniszterelnöksége. Szervezők: Varadinum Alapítvány, RMDSZ megyei szervezete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában