Beruházás

2024.01.11. 17:18

LED-világítás a váradi körgyűrűn

Megkezdődhet a nagyváradi körgyűrű közvilágítási rendszerének felújítása. A munkálatok elkezdését a Kolozsvári Regionális Út- és Hídigazgatóság (DRDP) január 10-én hagyta jóvá.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A beruházás során a meglévő világítótesteket 1200 darab új, LED-izzós testekkel helyettesítik, valamint kicserélik a megrongálódott villanyoszlopokat is. Továbbá a jelenleg fennálló meghibásodásokat is kiküszöbölik. Az idei év első felében zajló munkálatok javítanak majd a látási viszonyokon, így a közlekedés is biztonságosabbá válik majd. A LED-technológiába történő beruházás emellett csökkenti a nagyváradi körgyűrű villamosenergia-költségeit is, amit a váradi önkormányzat áll a helyi költségvetésből. A kivitelezési szerződés értéke 1.966.251,84 lei (áfa nélkül), a munkálatok pedig hat hónapig tartanak majd – tájékoztatott Traian Bulzan, az igazgatóság nagyváradi kirendeltségének vezetője. A munkálatokra 36 hónap garanciát vállal a kivitelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában