Közöny

2023.12.12. 19:13

Teljes érdektelenség övezte a részvételi költségvetés első találkozóját

Egyetlen személy érkezett a részvételi költségvetési program hétfőn megtartott legelső találkozójára, amit a Don Orione Líceumba hirdettek meg.

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás

Elindult a részvételi költségvetési program második szakasza, vagyis a papír alapú szavazás. Az első találkozó december 11-ére, hétfőre volt meghirdetve a váradi Don Orione Líceumba, viszont ezen csupán egyetlen személy, Habinyák István, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) megyei szervezetének elnöke jelent meg, aki elmondta, hogy amint látszik is, az emberek nem érdeklődnek annyira a program iránt, hogy el is menjenek a találkozókra és szavazzanak. Hozzátette, hogy a szövetség tagjai valószínűleg a Biharpüspökiben, Oncsán, illetve a városházán szervezett találkozókon lesznek többen. Az EMSZ egyébként négy projektet nyújtott be a programba, ebből három be is került a szavazás második szakaszába, sőt, a Petőfi Sándor mellszobrának elkészítésére vonatkozó javaslat az első helyen végzett az online szavazás során 334 vokssal. Habinyák Istvánon kívül, végül a Don Orione Líceum menedzsere, Martin Miheller is bedobta szavazatát az átlátszó urnába. Az önkormányzat részéről Antonia Nica alpolgármester és Eduard Florea, a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatója volt jelen. Az alpolgármester 300 szavazólapot hozott magával a találkozóra, ebből végül kettőt használtak fel.

Forrás:  ebihoreanul.ro

A továbbiakban a következő időpontokban és helyszíneken tartják meg a találkozókat: december 13-án 17 órától Biharpüspökiben, a Bocskai István Közösségi Házban, ugyanaznap 18.30 órától Oncsa negyedben, a Ion Bogdan Általános Iskolában lehet majd szavazni. Rogériusz negyedben december 14-én 17 órától a Lucian Blaga Elméleti Líceumban, míg 18.30 órától a 11-es számú Általános Iskolában szervezik meg a találkozót. Az utolsó két alkalmat december 18-án tartják meg: 17 órától a Dacia Általános Iskolában, 18.30 órától pedig a városháza nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában