Ajándék

2023.12.07. 16:22

Legókockákat kaptak magyar bölcsődék

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A Step by Step Center szervezet, partnerségben a Lego Alapítvánnyal és az UNICEF-fel, Lego Duplo Komplex játékkészleteket ajándékozott olyan óvodáknak és bölcsődéknek, melyekkel együttműködik. A cél a romániai bölcsődék oktatási környezetének a javítása a méltányosság és befogadás elveinek szellemében.  A dobozok olyan kockákat és figurákat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik egész csoportok általi egyidejű használatát a gyermekek 18 hónapos korának betöltése után. Ezen túlmenően pedig, annak érdekében, hogy ezeket a készleteket maximálisan kihasználhassák, az összes kedvezményezett óvoda pedagógusai lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy dedikált tanfolyamon, amelyet később hirdetnek meg.

A készletek átadási ünnepségét kedd délután tartották a nagyváradi evangélikus óvoda sporttermében, ahol Tankó Zita szaktanfelügyelő köszöntötte a megjelent intézményvezetőket. Legókockákat kapott a borsi és az érmihályfalvi bölcsőde, a nagyváradi evangélikus óvoda, az Orsolya óvoda, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum és a szalárdi Szalárdi János Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában