Sajtóközlemény

2023.12.14. 13:23

Hegyközcsatár polgármesteri hivatala is beszáll a vándorbölcsőprogramba

Közlemény

Két vándorbölcsőt adott át 2023. december 14-én, csütörtökön Bíró Ferenc Sándor hegyközcsatári polgármesternek Zatykó Gyula, a Szent László Napok főszervezője a vándorbölcsőprogramot Nagyváradon és környékén lebonyolító civil szervezetek nevében. A cél: közelebb vinni a Kárpát-medence-szerte népszerű programot – és ezáltal a bölcsőket – a helyi közösséghez, hogy az ott élő szülők könnyebben hozzáférhessenek a lehetőséghez.

Mint ismeretes, a Szent László Egyesület és az Érmelléki Gazdák Egyesülete 2021 februárjában indította útjára a vándorbölcsőprogramot Nagyváradon és környékén.

„Valljuk, hogy erdélyi megmaradásunk kulcsa a gyerekvállalás, ezért lehetőségünk szerint szeretnénk támogatni a családokat. Örömmel tölt el, hogy nagy érdeklődés övezi a vándorbölcsőprogramot mind az igénylők, mind pedig az adományozók részéről” – vallják a kezdeményezők, akik ösztönzést és segítséget szeretnének nyújtani a mostani nehéz időkben is gyermeket vállaló pároknak, akik számára fontos hagyományaink, népi kultúránk tisztelete és szokásaink megőrzése.

A vándorbölcsőprogram alapja, hogy mivel egy kisded számára egy bölcső csupán behatárolt ideig használható, sok család nem fektet pénzt és energiát a beszerzésébe. A kis fekhelyek négy–hat hónapig „állomásoznak” egy családnál, ezt követően pedig a program kezdeményezői átadják a következő igénylőnek.

A Bihar megyében élő érdeklődők így továbbra is jelezhetik igényüket a szentlaszloegy@gmail.com címen, Hegyközcsatár lakosai pedig mostantól a helyi polgármesteri hivatalban is. A kezdeményezők olyan családok jelentkezését várják, akik babát várnak, vagy gyermekük nemrég látta meg a napvilágot.

A Szent László Egyesület sajtóirodája

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában