Program

2023.11.08. 10:03

Múzeumpedagógiai foglalkozások gyerekeknek

Illusztráció

Forrás: Körösvidéki Múzeum

ERDON-összeállítás

Ahogy arról korábbi lapszámunkban is beszámoltunk, a Körösvidéki Múzeum egy sor múzeumpedagógiai foglalkozást szervez novemberben és decemberben a gyerekek számára. Az alábbiakban három ilyen foglalkozást mutatunk be a múzeum közleménye alapján.
A nagyváradi intézmény székhelyén (Rulikowski/Armatei Române u. 1/A) november 7–8., illetve december 12–13. között a Harlekin címet viselő tevékenységekre várják a 8–12 év közötti gyerekeket. A 10–12 óra között zajló foglalkozásokon Corneliu Baba Harlekin (Arlechinul) festményét alapul véve a kollázstechnika elsajátításával alkothatnak a gyerekek, ugyanakkor bemutatják számukra a festő alkotásait összegyűjtő albumot is. A foglalkozást Augustin Țărău muzeológus és Cristian Negru könyvtáros vezeti, a részvételi díj 15 lej/diák. A tevékenység legkevesebb 10, legtöbb 20 gyerek részvételével zajlik. A Városom ősszel címet viselő foglalkozás szintén november 7–8., illetve december 12–13 között zajlik és az elemi osztályos tanulókat várják rá. Szó lesz a városban fellelhető fafajtákról, az ősszel megfigyelhető változásokról, filmeket néznek az őszről, illetve gesztenyéből különböző figurákat alkotnak. A tevékenységek a nevezett napokon 10–11 és 12–13 óra között zajlanak, legkevesebb 10, legtöbb 25 gyerek részvételével. A foglalkozást Gabriela Lobonț és Adina Pop muzeológusok vezetik. Részvételi díj 15 lej. Mindkét tevékenységre a 0722-081-499 telefonszámon lehet jelentkezni, hétfőtől péntekig 9–15.30 között.
A Nagyváradi helyszínek és történeteik nevet viselő foglalkozást a városi múzeumban, azaz a várban szervezik meg november 7. és december 15. között. A 10.30–12 és 12.30–14 óra között zajló foglalkozásokra 8–18 év közötti diákokat várnak, a projekten belül bemutatják Nagyvárad meghatározó épületeit, szó lesz kevésbé ismert történeteikről. Mivel az évszak időjárása nem kedvez a városnéző sétáknak, ezért az épületekkel a vár termében, vetítettképes előadások által ismerkedhetnek meg a résztvevők. A foglalkozást Dumitru Noane muzeológus vezeti. A tevékenységet legkevesebb 10, legtöbb 30 résztvevővel rendezik meg, részvételi díj 10 lej/diák. Jelentkezni a  0771-741-331 telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában