Figyelem!

2023.10.10. 16:18

Forgalomkorlátozások a városközpontban

A hétvégén zajló FestiFall – Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat zavartalan lebonyolításáért idén is forgalomkorlátozásokat vezetnek be a városközpontban.

Archív felvétel

Forrás: Facebook/Oradea Festifall

BN-összeállítás

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a fesztivál öt különböző helyszínen zajlik: a Szent László téren, a Zöldfa/V. Alecsandri utcán, a Bémer/ Ferdinand téren, a Fő/Republicii utcán és az Ezredévi emléktéren/Libertății utca. A rendezvénysorozat október 13-án kezdődik és október 15-én éjfélig tart. A fesztivál résztvevőinek biztonsága érdekében a váradi önkormányzat szakbizottsága ideiglenes forgalomkorlátozásokról döntött október 13-án 19 óra és éjfél között, valamint október 14-én és 15-én reggel 10 óra és éjfél között. Az említett időpontokban nem lehet majd gépjárművel közlekedni a Szent László téren, illetve a Kossuth/Independenței utcán sem, viszont a mélygarázsig el lehet majd menni és ugyanezen az utcán visszatérni a December 1. park felé. Ugyanígy a Körös utcán is forgalomkorlátozás lép életbe, az utcáról nem lehet majd behajtani a Szent László térre, illetve a Városháza/Primărie utcára sem, hanem kötelező lesz az Unió/Principatelor Unite utcára térni. Ugyancsak le lesz zárva a gépjárműforgalom előtt a Szent László híd, a Bémer tér, a Rimanóczy Kálmán/Iosif Vulcan utca, illetve az Ezredévi emléktér. A Rimanóczy utcai új parkolóház szintén használható lesz. A fent említett időszakban a Szilágyi Dezső/Moscovei utcát is lezárják a Borz/George Barițiu utca kereszteződésétől.
Kivételes módon október 11–15. között egy 75 tonnás darut helyeznek el a Szent László téren, melyet két légi balettelőadáshoz használnak majd. A daru közvetlenül a főtéri villamosmegálló mellett lesz. A fesztivál mindhárom napján körülbelül 20.000 emberre számítanak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában