Nagyszalonta

2023.09.21. 15:17

Kolbászfesztivál hajdúvirtussal

Fotó: Nótáros Melinda

ERDON-összeállítás

Hajdúhéttel indult az ősz Nagyszalontán. Az egész hetes rendezvény kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínált szórakozási, feltöltődési lehetőséget. Aztán az egész sorozatra a Kolbászfesztivál tette fel a koronát, mely nem csupán egy gasztronómiai mustra, sokkal inkább egy jó hangulatú, családias összejövetel, rengeteg nevetéssel, dalolással és tánccal, finom falatokkal és boldog viszontlátásokkal, egy vásári forgatagtól vidám nappal és az azt követő koncertes, bulizós estével.

A nagyszalontai RMDSZ 21. alkalommal hirdette meg a legfinomabb kolbász elkészítésének versenyét, melyre ezúttal mintegy harminc csapat nevezett be. Baráti társaságok, munkatársi csapatok, intézmények amatőr szakácsai álltak „csatasorba” a hajdúváros vásárcsarnokában, miközben kívül kézműves standok, látni- és kóstolnivalók sátrai sorakoztak, a gyermekek kisvonatra szállhattak vagy ugrálóvárban szórakozhattak. 

Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke a tulipános csapatot erőstette

A remek idő is a szalontaiakkal tartott, így aztán a családok békésen sétálgattak, nézelődtek, míg a csarnokban elkészült a kilométernyi kolbász. Persze minden csapat más-más ízvilágot próbált, a hagyományostól az egészen különleges fűszerezésig terjedt a skála.  No és a köretek, díszítések! A zsűri asztalára érkező költemények ötletességről, fantáziáról tanúskodtak. Az ítészek csapata törhette a fejét, amikor a rangsorolásra került a sor.

A Tigrisek kosaras csapat ötletes tálalása

Szabó Ödön parlamenti képviselő, Filep Ferenc árpádi lelkipásztor, Szatmári Sándor élelmiszerbiztonsági szakember és Erdei Zsolt ökölvívó, valamint Kamarás Norbert, vagyis az Éjjel-nappal Budapest Lalija derekasan helyt állt, a délelőtt során csapattól csapatig sétálva ismerkedett a készülő remekművekkel, majd kora délután a kisült kolbászokat végigkóstolva hozta meg a döntést: ki állhat a képzeletbeli dobogó fokaira, és ki tér haza valamilyen megtisztelő címmel.

A kolbászfesztivál zsűrijének egyik tagja, Erdei Zsolt ökölvívó

A kolbászfesztiválon idén a legeslegjobb kolbászt az Autoflex vállalat csapata gyúrta, második helyen a nagyszalontai magyar óvónők és a Basti ökölvívók csapata végzett holtversenyben, a harmadik díjon pedig a Tulipánok RMDSZ-es és a Tigrisek kosaras csapat osztozott.

A kolbászfesztiválon idén a legeslegjobb kolbászt az Autoflex vállalat csapata gyúrta

Üres kézzel, korgó hassal és szomorú szívvel senki sem maradt a verseny végén, így aztán a korábban elkezdett táncos, dalos mulatság még nagyobb lendülettel folytatódott. A színpadon táncos csapatok, a Nagyváradi Művészeti Líceum tehetséges növendékei, Dankó Jennifer, majd a V-techből ismert Kefir lépett fel, az éjszakát pedig DJ ADI nosztalgiabulija zárta.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában