OTL

2023.09.05. 08:05

Feltöltötték a diákok ingyenes bérletét

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

János Piroska

Automatikusan aktualizálta a Nagyváradi Közszállítási Vállalat (OTL) az 1–11. osztályba járó tanulók ingyenes tömegközlekedési bérletének érvényességét a 2023/2024-es tanévre vonatkozóan, így az erre jogosult, Nagyváradon tanuló diákoknak nem kell megjelenniük az OTL adatfelvételi pontjainál. A bérlet 2024. szeptember 31-ig érvényes. A 18. életévüket betöltött diákokat (akik 2003–2005 között születtek) arra kérik, hogy jelenjenek meg a bérletfeltöltő pontoknál a bérleteik érvényességének aktualizálása végett: az eljáráshoz szükséges egy igazolás, amely tanúsítja, hogy be vannak iratkozva a 2023/2024-es tanévre. Azok a diákok, akik nem rendelkeznek utazási kártyával, meg kell jelenjenek a váradszőllősi vagy rogériuszi egyik adatfelvételi pontnál az idei tanévre lepecsételt ellenőrző könyvükkel, vagy az oktatási intézmény által kiállított igazolással, amely tanúsítja, hogy be vannak iratkozva a hétfőtől kezdődő tanévre.
A Nagyvárad vonzáskörzetéhez tartozó településeken (Bors, Váradszentmárton, Harangmező, Hegyközpályi, Hegyközcsatár) élő diákok ingyenesen utazhatnak lakhelyükről Váradra, illetve a városon belül közlekedő járműveken is. Ennek érdekében fel kell keressék az OTL egyik értékesítési pontját az utazási kártyával és a személyi igazolványukkal (14 év alatti diákok a szülő személyi igazolványával). A nulladik osztályos diákok a tanév megkezdése után az iskolában fogják megkapni az utazási kártyákat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában