Ellenőrzés

2023.08.01. 14:34

Ismét megbírságolták a félixfürdői hotelt

Újabb bírságot szabtak ki a félixfürdői Muncel hotelben, ahol múlt héten tömeges ételmérgezés történt: 44 személy lett rosszul, két vendéget pedig kórházba kellett szállítani.

Forrás: Facebook/Hotel Muncel - Baile Felix

BN-összeállítás

A múlt heti esetet követően közegészségügyi ellenőrzéseket tartottak a félixfürdői Muncel hotelben, ahol 44 vendég lett rosszul. Ezek révén megállapították, hogy mi okozta az ételmérgezést, és újabb bírságokat szabtak ki. A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) veszélyes baktériumokat azonosított a hotel konyhájában és az elkészült ételekben, az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) emiatt megbüntette a hotelt és a húskészítmény-beszállítót is, a bírságok összege meghaladja az 50.000 lejt.
Egy héttel az ételmérgezést követően befejeződött a helyszínen, a hotel különböző részein, az ételből és a vízből vett minták elemzése. „Egy konyhai rozsdamentes acél munkaasztalról és egy merőkanálról vett mintákban Enterobacteriaceae baktériumokat találtunk, ami arra utal, hogy nem végeztek fertőtlenítést, miután a felületek beszennyeződtek az élelmiszerektől. Ilyen baktériumokat találtunk az elkészült ételben is. A medence vizében Pseudomonas baktériumot és székletmaradványokat is találtunk‟ – nyilatkozta a Bihoreanulnak Daniela Rahotă, a DSP igazgatója. Hozzátette, hogy a törvényes eljárásoknak megfelelően értesítették az élelmiszerbiztonsági igazgatóságot, mely intézmény állapítja meg a szennyeződések konkrét okait. A hetilap Remus Moțocot, a Bihar megyei élelmiszer-biztonsági igazgatóság vezetőjét is megszólaltatta. Az igazgató elmondta, hogy ők is ellenőrzést hajtottak végre a hotelben, az észlelt szabálytalanságok miatt 20.000 lejes bírságot szabtak ki, és elrendelték ezek helyreállítását is. Továbbá egy húsbeszállítót is megbüntettek 10.000 lejre.
A Muncel hotelt múlt kedden már megbüntette a DSP 5000 lejre a konyhában észlelt állapotok miatt, a fogyasztóvédelem pedig akkor 30.000 lejes bírságot szabott ki a nem megfelelően tárolt nyersanyagok, a piszkos hűtőhelyiségek és a rossz állapotban levő eszközök használata miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában