Szennyezés

2023.07.06. 16:15

Víz nélkül maradt a népszerű üdülőtelep

Forrás: bihon.ro

BN-összeállítás

Lekapcsolták hétfőn a Bihar-hágói üdülőtelepet (Vârtop) Diófás (Nucet) víz- és szennyvízcsatorna-hálózatáról, miután a Környezetvédelmi Őrség felfedezte, hogy az üdülőtelep szennyvízcsatorna-hálózata szennyezi a környező folyóvizeket, a csatornahálózat, illetve a tisztítóállomás ugyanis nem működik megfelelően, vagy egyáltalán nem működik. Csak azok a szálláshelyek üzemelhetnek a továbbiakban, amelyek rendelkeznek emésztőgödörrel vagy működőképes szennyvíztisztító állomással.
„A szezon kellős közepén maradunk víz és csatornahálózat nélkül, egy viszonylag ismert üdülőtelepen. Hajlandók vagyunk mi, lakosok is hozzájárulni a szükséges javításokhoz, hiszen a mi érdekünk, hogy a hálózat működjön” nyilatkozta a bihon.ro-nak a település egyik panziótulajdonosa. Több tucat panzió van hasonló helyzetben a Diófási Polgármesteri Hivatal döntése miatt, többek között az Erdészeti Hivatal tulajdonában levő Vârtop-faház (Cabana Vârtop). „Várom, hogy megerősítsék, hogy nincs víz, és törölni fogjuk az összes szállásfoglalást” – nyilatkozta az igazgatóság egy alkalmazottja.
A Bihar-hágói üdülőtelepen megközelítőleg 35 panzió működik – tudatta Maria Tătar, a Vidéki, Ökológiai és Kulturális Turizmus Országos Egyesület (ANTREC) Bihar megyei fiókjának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában