Postaláda

2023.06.30. 07:58

Vigyázat, csalók!

Illusztráció

Egy nagyváradi olvasónk csalókra figyelmeztet. Alábbiakban közöljük a történetet. Név és elérhetőség a szerkesztőségben.

Nagyváradon is működnek olyan bűnbandák, amelyek kihasználják az emberek hiszékenységét, naivságát rafinált módszerekkel. Sokat olvasni ezekről az interneten is. A történet a következő: Egy háromtagú csapat megjelenik a ház előtt, bekopognak és felajánlják a csatorna kitisztítását egy kisebb összegért. Elkezdik a munkát és elterelik a figyelmét különböző kérésekkel: ivóvíz, egy veder víz és rongy. Bemegy a házba, ez idő alatt leszedik a csatornát. Mire észbe kap, már lenn van az összes! A rozsdára hivatkoznak, hogy cserére van szükség, és már szedik is elő a leparkolt furgonból (tengerkék színű) az új csatornákat. Rövid tárgyalás az árról, ami már módikus. Felteszik az új csatornákat és kérik a pénzt, ami tartalmazza a munkadíjat is. Ez már óriási összeg, szinte megfizethetetlen! Kezdődik az alkudozás és fenyegetőzés. Végül fizetni kell. Tanulság és javaslat: nem kell elfogadni semmi áron az ilyen munkálatokat, adatokat kell kérni tőlük (és iratokat), számlát és értesíteni a rendőrséget, ha a dolgok rosszra fordulnak – tanácsolja olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában