Programajánló

2023.06.14. 13:16

Sounds of Oradea Fesztivál - II. kiadás

A Sounds of Oradea Fesztivál Nagyvárad egyik legjobban várt zenei eseményévé nőtte ki magát, amely idén még az eddigieknél is nagyobb szabású lesz!

Június 16., Nagyvárad, Unirii (Szent László) tér, 20.00 óra

American Classics Night

(Hangverseny neves amerikai zeneszerzők műveiből)

A neves amerikai zeneszerzők műveiből összeállított American Classics Night című koncert a tengerentúli klasszikus muzsika közkedvelt szimfonikus és vokális darabjait hozza el a közönségnek. A maradandó élménynek ígérkező hangversenyen olyan világhírű dalok és igazi mesterművek csendülnek majd fel, mint a West Side Story vagy az Egy amerikai Párizsban. Az est házigazdái Noam Zur izraeli karmester, Lorena Puican román szopránénekes, és nem utolsósorban a Nagyváradi Állami Filharmónia Zenekara.

 

Június 17., római katolikus székesegyház, 14.00 óra

Misa Criolla

A 20. század egyik legmeghatóbb egyházi zeneművét, Ariel Ramirez Misa Criolláját a zeneszerző fia, Facundo Ramirez adja elő egy argentin folkzenekarral, a venezuelai Reinaldo Cruz tenorral, illetve a Nagyváradi Állami Filharmónia énekkarával közösen. A hangverseny programjában más argentin zeneszerzők, például Ginastera és Guastavino alkotásai is szerepelnek.

Tartson velünk a római katolikus székesegyházban szervezett rendkívüli zenei eseményen, amelyre ingyenes a belépés!

 

Június 17., Nagyváradi Állami Színház, 20.00 óra

A Fuego Lento – a Vanessa Perez–Kristhyan Benitez zongoraduó koncertje

A Fuego Lento a címe a Vanessa Perez–Kristhyan Benitez zongoraduó koncertjének. A két latin-amerikai művész a kontinens vibráló, színes zenei hagyományaihoz igazított klasszikus zenei programot ígér. A két kiemelkedő tehetségű zongorista előadásában megszólaló újraértelmezett klasszikusoknak a Nagyváradi Állami Színház patinás nagyterme ad otthont.

Június 18., Nagyvárad, Unirii (Szent László) tér, 20.00 óra

José Cura koncertje

vezényel David Giménez Carreras, énekel José Cura tenor, Ester Pavlů mezzoszoprán, közreműködik a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekara

Egyedi és megismételhetetlen zenei csemegére hívjuk önöket, amelyen az argentin José Cura legendás tenorhangja a cseh Ester Pavlů kivételes mezzoszopránjával együtt szólal majd meg. A két művész előadásában ismert operák áriáit és duettjeit hallgathatja meg a közönség, felcsendülnek egyebek közt a Carmen, az Aida, a Cavalleria Rusticana és az I Pagliacci halhatatlan melódiái. A Nagyváradi Állami Filharmónia zenekarát David Giménez Carreras vezényli. Emlékezetes este lesz minden résztvevő számára!

 

Szeretettel várjuk önöket! 

Jegyek és bérletek itt – QR CODE – https://www.iabilet.ro/cauta/?q=sounds+of+oradea

illetve a Nagyváradi Állami Filharmónia jegypénztárában kaphatók.

További információk: 0359/807-907 

Link - Facebook: https://www.facebook.com/soundsoforadea

Fizetett hirdetés!

CH 19233

 

 

 

 

CH 19233

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában