Szünet

2023.06.14. 14:07

Nem halad a parkolóház projektje

Egyelőre leállt a nagyváradi megyei kórház mellé tervezett emeletes parkolóház építésének a projektje, mert a közbeszerzési eljáráson vesztes Drum Asfalt cég fellebbezett a tender eredménye ellen.

BN-összeállítás

Az említett vállalat a második helyen végzett a közbeszerzési eljáráson, melyre összesen öt ajánlat érkezett. Ezek közül kettőt a műszaki elbírálás során elutasítottak, három pályázat jutott el a pénzügyi értékelésig. A közbeszerzési bizottság a Construcţii Bihor cég ajánlatát találta a legjobbnak. Az óvás miatt legalább két hónappal csúszik a kivitelezés elkezdése. Lucian Popa, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal ingatlankezelő igazgatóságának a vezetője a Bihoreanul hetilapnak elmondta, hogy az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácsnak (CNSC) június 15-ig kell véleményt nyilvánítania. Ez a határidő 10 nappal meghosszabbítható. Ezt követően a felek a CNSC döntésétől számított további 10 napon belül panaszt nyújthatnak be a fellebbviteli bírósághoz. A fellebbviteli bíróságnak ezután 45 nap áll rendelkezésére, hogy döntsön. Ez azt is jelenti egyben, hogy a nyáron már aligha fog elkezdődni a parkolóépítés. „Valószínűleg csak augusztusban lesz nyertesünk a pályázaton, hogy kiadhassuk a megbízást a munkálatok megkezdésére. Az egyetlen előny az, hogy már megvan a műszaki terv, és a nyertes cég el tudja kezdeni a munkát” – fogalmazott Lucian Popa.

 

A parkolóház építésére kiírt pályázatra 2022 októberéig lehetett benyújtani a pályázatokat. Az óvással élő Drum Asfalt és alvállalkozói mellett pályáztak az Avril, a Construcţii Bihor, a Costa Voc és a Madlev Cons cégek vezette konzorciumok. A tervek szerint a leendő parkoló a Dózsa György és a Salvării utca kereszteződésénél épül majd fel. A létesítményben 516 parkolóhely lesz, ebből 21 mozgássérültek számára, 10 pedig elektromos vagy hibrid járműveknek. Az ötemeletes épületet (alagsor-földszint-két emelet-terasz) a Dózsa György utcáról lehet majd megközelíteni. A földszinten két kereskedelmi helyiség lesz, a harmadik emeletről pedig egy gyalogos átjárót építenek a leendő járóbeteg-rendelőbe, a teraszon 702 darab, 315 kW maximális teljesítményű napelemet helyeznek el. Tekintettel a megyei kórház környékén tapasztalható parkolóhiányra, az önkormányzat tavaly nyáron a szomszédos domb lábánál ideiglenes parkolót alakított ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában