Gyereknap

2023.06.02. 11:20

Napsütéses gyermeknap Nagyváradon

Lufik, jókedv és rengeteg program várta a gyermekeket és szüleiket június 1-jén Nagyváradon. Üdítő volt látni a város központjában, valamint a vár körül sétáló családokat, akik kihasználva a ragyogó napsütést együtt vettek részt a Visit Oradea Egyesület által szervezett programokon.

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

A gyereknapi programok egy különleges mozzanattal kezdődtek el csütörtökön reggel. Hiszen pár perccel tíz óra után a városháza tornyából száz színes léggömböt eresztettek szabadjára. A városháza épülete körül sok család várakozott, a gyermekek hangos kacagása kísérte a léggömbök útját. Sőt néhány leleményes gyermek és szülő el is kapa a leereszkedő lufikat, majd mindenki útnak indult, hogy részt vegyen a városban megszervezett városi és magán eseményeken. Tíz órakor nyitotta meg kapuit a vár is. Itt is sok program várta a kicsiket, igaz a legtöbbje fizetős volt, így a szülőknek, főleg a több gyermekkel érkező családoknak mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk. A várban a tavalyihoz hasonló programokat szervezték meg: volt arcfestés, táncbemutató, kreatív játékok, íjászat, origami, fazekas, asztalos és bőrműves műhelyek, minigolf, a rendőrség által biztosított megelőző programok, továbbá lehetett ugrálóvárazni, kisvonaton utazni, körhintázni, csónakázni, lehetett találkozni Mickey és Minnie egérrel, és más meseszereplőkkel is. Ezeken kívül koncerteket is szerveztek délután és a fejedelmi palota udvarán különböző finomságokat is lehetett vásárolni az ételes standoktól. Délelőtt 11 órakor már igen csak megtelt a várudvar, viszont pont ezért méteres sor alakult ki annál az egy pénztárnál, ahol a különböző játékokhoz kellett megvásárolni a jegyet. Nem csak a várban, hanem a Rogériusz negyedben levő Gyermekvárosban és a Barcăului parkban is szerveztek különböző szórakoztató tevékenységeket, műhelyfoglalkozásokat, sporttevékenységeket, valamint bűvész- és színházi előadásokat. Ezekre a helyszínekre is sokan érkeztek.


Nyílt nap

Idén sem maradt el a gyermeknap a Bihar megyei tűzoltóknál sem. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség váradi és megyei székhelyein is nyílt napot tartottak reggel 10-14 óra között. A tűzoltóság Kert utcai székhelyén ezúttal is nagy volt az érdeklődés. A gyermekeket cukorkával várták a tűzoltók. A résztvevők nem csak a különböző speciális járműveket - mentőautókat, tűzoltóautókat, magasból mentőket stb. - tekinthették meg közelről, de a gyerekek a locsolást is kipróbálták, felvehették az oxigénmaszkokat és beülhettek a járművekbe is. Délelőtt a magasból mentő tűzoltóautóval tartottak bemutatót a katasztrófavédelem munkatársai.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában