Beruházás

2023.03.11. 17:14

Új parkolóhelyek Nagyváradon

A szerző felvétele

Pap István

Hetven parkolóhelyet alakít ki március végéig a nagyváradi önkormányzat a Lisabonei, a Fagului és a Slatinei utcák által közrezárt területen megvásárolt ingatlanok helyén. Erről beszélt a helyszínen a környékbeli lakókkal Florin Birta polgármester kedd délután. A találkozóról rövid videófelvételt is feltettek két nappal később a polgármesteri hivatal Facebook-oldalára. A videón hallatszik, hogy Florin Birta azt mondja a helyieknek, hogy a város felvásárolja a tömbházak között lévő házakat, melyeket lebontanak, és helyükön parkolóhelyeket alakítanak ki. „Amióta ezt a programot meghirdettük, az emberek lassan-lassan jönnek hozzánk, hogy felajánlják ingatlanaikat” – fogalmazott az elöljáró, hozzátéve, hogy így vették meg a Lisabonei, a Fagului és a Slatinei utcák körzetében lévő házakat is, amelyek helyén hetven parkolóhelyet alakítanak ki; ezek március végére készülnek el. Ugyanebben az övezetben március végéig hét garázst is lebontanak, amelyeket időközben kereskedelmi egységekké alakítottak át. Miután a parkolóhelyek elkészülnek, a város átadja azokat a lakótársulásoknak, ezek vagy ingyenes használatra az autósok rendelkezésére bocsátják, vagy árverést szerveznek, és bérelhető lakóhelyi parkolóként működtetik azokat.

 

A megjelentek kérdéseire válaszolva Birta azt mondta, hogy március végéig fákat is ültetnek a közelben. Hangsúlyozta azt is, hogy senkit nem tettek ki a házából, holott megtehették volna azt, hogy kisajátítják az ingatlanokat, ehelyett megvásárolják az épületeket. A megjelentek kérdéseire válaszolva Florin Birta leszögezte, hogy nem lesznek kisajátítások, de a tömbházak között rekedt házak tulajdonosainak tudniuk kell azt, hogy a jövőben nem bővíthetik ingatlanukat. Birta megjegyezte azt is, hogy korszerűsítik a tömbházak közötti hőközpontokat is úgy, hogy azok esztétikailag is valamivel jobban nézzenek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában