Azonnali tanácsülés

2023.03.24. 10:46

Két sávosról négyre bővítik a 19-es országút egy szakaszát

Illusztráció

Ciucur Losonczi Antonius

Azonnali rendkívüli közgyűlést hívott össze a virtuális térbe péntek délelőtt a Bihar Megyei Tanács vezetése, melyre minden önkormányzati képviselő bejelentkezett, csupán Ilie Bolojan elnök hiányzott, így a körülbelül tíz percig zajlott tanácskozást Mircea Mălan alelnök vezette le. Az első napirendi pont azt tartalmazta, hogy a baráti kapcsolatok bővítése érdekében együttműködési megállapodást írjon alá a megyei tanács a Moldovai Köztársaságban található Băcioi községgel. Konkrétabban arról van szó, hogy egy oda utazott itteni küldöttség március 27-én 1035 darab román nyelvű könyvet fog adományozni körülbelül 10 ezer euró értékben az ottaniaknak, magyarázta Mălan. 

Két előterjesztés az Országos Közúti Infrastruktúrát Kezelő Társasággal megkötendő szerződésekre vonatkozott. Az egyik értelmében két sávosról négyre bővítik a 79-es számú országút Nagyváradtól (az Aradi út végétől) Nagyürögdig (pontosabban Mácsapusztáig) terjedő szakaszát, míg a másik szerint szintén két sávosról négyre bővítik a 19-es országútnak azt a szelvényét, mely a Biharpüspöki kijáratánál levő körforgalomtól a gyorsforgalmi útnak a Remarkt mellett elhaladó úttal való kereszteződéséig tart. A felsorolt határozati javaslatok egyhangúlag átmentek. Egyetlen kivételt az a tervezet képezett, mely a leendő metropolisz-körgyűrű műszaki-gazdasági mutatóinak, hatástanulmányának és munkadíj-költségeinek az aktualizálásáról szólt, ennél a pontnál az RMDSZ-frakció tartózkodott.

Forrás: CJ Bihor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában