Tárlatmegnyitó

2023.02.06. 08:19

Éves kiállítás az Euro Foto Art Egyesületnél

Forrás: Euro Foto Art

Fotó: Csíki János

BN-összeálítás

Múlt pénteken nyitották meg a nagyváradi Nufărul Fotóklub (CFNO) éves kiállítását a várban található Vilidár István Galériában – adja hírül az Euro Foto Art Egyesület közleményében. Az eseményen jelenlévő közönséget Tóth István, a neves fotóklub alapítója és elnöke köszöntötte, felidézve a klub létrejöttének körülményeit. Emlékszem a néhai Vilidár István fotóművésszel közös utunkra a trabantjával az Aradi Fotóklub által szervezett Országos Szimpóziumra, ahol aztán elhatároztuk, hogy megalapítjuk a mi fotóklubunkat, amely az évek során Románia egyik legreprezentatívabb fotós szervezetévé vált. Hozzátette, büszke mindazokra, akik a fotóklubban alapozta meg tudását, majd elismert fotóművész lett, örömmel tölti el látni azokat a virágzó karriereket, amelyek innen indultak. "Végezetül szeretném méltatni a kollégáink által a román parlamentben elért kiemelkedő eredményeket a Festői Románia című kiállításon, ahol tagjaink közül Szabó Claudiu második helyezést ért el, a Szathmári Pap Károly aranyérmet Ovi D. Pop hozta el, ugyanakkor három dícséretet is kaptunk Alexia-Dian Bureția, Gheorghe Petrila és Gelu Vrabie részére" – mutatott rá beszédében a CFNO elnöke.
 

Fotós: Csíki János / Forrás: Euro Foto Art

Ezután bemutatták az Euro Foto Art által kiadott România Pitorească nemzetközi albumot és a nemzetközi verseny legsikeresebb képeit tartalmazó illusztrált naptárakat, majd Kenéz Emese, a CFNO szalontai tagja köszöntötte a jelenlévőket. Végezetül Gelu Vrabie kiemelte, hogy csodálja, ahogyan a CFNO elnöke részt vesz a megrendezett tevékenységekben, és ahogyan sikerült összetartania a társaságot. A klub tagjainak kiállítása 50 olyan fényképet tartalmaz, amelyeket különböző nemzeti és nemzetközi fotóművészeti kiállításokon fogadtak el és díjaztak. A tárlaton Constantin Liviu Demeter, Kenéz Emese,  Laura Haiduc,  Eugen Munteanu,  Nicoleta Gabor,  Petrila Gheorghe,  Ovi D. Pop,  Tóth István,  Szabó Claudiu és Gelu Vrabie alkotásai tekinthetők meg a helyszínen, illetve a klub oldalán, ugyanakkor szokás szerint Nagyvárad tömegközlekedési eszközein is meg fognak jelenni. A galériában február 16-áig lesz jelen a válogatás. 
A megnyitó zenei pillanatait a Duo Sole Fide együttes tagja, Thurzó Sándor József brácsaművész nyújtotta. Az esemény a XI. Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fesztivál zárórendezvénye volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában