Megállapodás

2023.02.07. 14:35

A színházak használatába került az egykori Transilvania mozi

Forrás: Szigligeti Színház

Szigligeti-sajtóanyag

Hivatalosan átvette a Szigligeti Színház és a Regina Maria Színház az egykori Transilvania mozi felújított és stúdióteremmé alakított terét a Bihar Megyei Tanácstól. Az erről szóló megegyezést kedden írta alá a három érintett fél. Az épület a városi önkormányzat tulajdonában van, egy novemberben kötött együttműködési megállapodás alapján kezeli azt a két színház fenntartója, a Bihar Megyei Tanács.

A Bémer (Ferdinand) térről megközelíthető, összesen 973 négyzetméter területű helyiség előcsarnokból, színházteremből, mosdókból, irodákból, öltözőkből és egyéb szükséges terekből áll. A tervek szerint a jövőben közélelmezési egység nyílik az előcsarnokban.

Az új stúdiótermet a jövőben a magyar és a román színház közösen használja majd.

Forrás: Szigligeti Színház

A Szigligeti Színház legközelebbi produkciója, a Kovács D. Dániel rendezésében megvalósuló Én, a féreg március végi bemutatójára már itt fog sor kerülni, és itt készül a Nagyvárad Táncegyüttes A Schmürz című fizikai színházi előadása is. Ugyanakkor terveink szerint a Szigligeti Társulat jelenleg is repertoáron lévő kistermi előadásait – A tigrist, a Játék a kastélybant, a Bányavirágot és a Bányavakságot, valamint a nagyszínpadról adaptálásra kerülő Vukot – szintén az új stúdióban tekintheti meg újra a közönség

Forrás: Szigligeti Színház

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában