Faültetés

2022.12.06. 16:37

Őszi faültetési kampány

A nagyváradi önkormányzat megkezdte az őszi faültetési kampányt. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a november 15. és december 15. között zajló akció során 694 fát ültetnek el a parkokban, a tereken és az utak mentén. Az említett időszakban hárs-, kőris-, juhar-, tölgy-, díszcseresznye-, díszalma- és díszszilvafák kerülnek ki a város közterületeire. Eddig körülbelül 400 fát ültettek el a Barcăului és az Oneștilor utcákon, a Xenopol utcai parkban, a Theodor Aman és a Grădina cu Fragi utcai parkolókban. 

 

A továbbiakban faültetések lesznek az Unió (Principatelor Unite), a Roșiorilor, az Alexandru Cazaban, a Zlatnei, a C. Nottara, a Ion Alexa, az Olimpiadei, a Transilvaniei utcákon, a Strand sétányon (Aleea Ștrandului), a Püspöki úton, a Dacia sugárúton és az Adona parkban. A munkálatot az Adidem Gardener cég végzi a várossal kötött 682.450 lej értékű szerződés alapján. A cég ötéves garanciát vállal az elültetett fákért, gondoznia és locsolnia kell azokat. Minden elültetett fa földlabdás, magasságuk 2–4 méter, átmérőjük 12–24 centiméter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában