Beruházás

2022.10.27. 18:18

Indulhat két új sportlétesítmény építkezési munkálata

BN-összeállítás

„Érmihályfalván építeni kezdhetik az új sportpályát, Vámoslázon pedig a sportcsarnok építkezési munkálata indulhat, aláírtuk az ehhez szükséges szerződéseket” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter. A fejlesztési minisztérium Érmihályfalván, Százhold városrészen épít egy új sportpályát, ahol labdarúgópálya és egy másik, multifunkcionális sportpálya is lesz, a mellette lévő épületben pedig öltözők, zuhanyzók, elsősegélynyújtó pont és sportszertár.

„A fejlesztési minisztérium biztosítja a beruházás megvalósításához szükséges 7,8 millió lejt. Érmihályfalván 100 éves hagyománya van a labdarúgásnak, az új sportbázis lehetőséget ad a diákoknak és a közösség tagjainak arra, hogy együtt sportoljanak. A pálya mellett egy 500 férőhelyes lelátó épül, ezért itt helyi mérkőzéseket szervezhet a közösség, és együtt örülhetnek a lelátókon is” – nyilatkozta Cseke Attila.

 

Vámoslázon egy új, emeletes sportcsarnok épül a fejlesztési szaktárca közel 10 millió lejes támogatásából, ahol kosárlabdázni, teniszezni, röplabdázni és kézilabdázni is lehet majd. A létesítmény emeletén a 180 férőhelyes lelátót helyezik el, illetve ruhatárat a közönség számára.

Mindkét beruházás kivitelezésére a fejlesztési minisztérium biztosítja a szükséges finanszírozást – zárta nyilatkozatát Cseke Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában