Megvalósítás

2022.08.17. 12:01

Megnyílt az olimpiai uszoda

Több mint két év után keddtől, augusztus 16-tól újból használható a váradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Medence.

Erdon-összeállítás

Az uszoda a legmagasabb európai minőségi és biztonsági szabványoknak megfelelő környezetben várja az úszást kedvelő váradiakat és a sportolókat. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményéből kiderül, hogy a munkálatok azért tartottak a vártnál hosszabb ideig, mert mindig találtak valamilyen hiányosságot, amit az építtetőnek helyre kellett hoznia, hogy az uszoda a lehető legbiztonságosabb körülmények között tudjon újra kinyitni. Az ellenőrzések során többek között a következő problémákat észlelték: eltéréseket fedeztek fel a szűrő- és vízkezelő rendszerben, apró hibákat találtak az automatikus vízkezelő szivattyúkban, problémák merültek fel a szellőzőrendszerben, és az automatizált hőközpontot sem a Nagyváradi Hőszolgáltató követelményeinek megfelelően alakították ki. Az önkormányzat közleményében kiemelik azt is, hogy a projekt megvalósítása során egy sor változás történt, amelyek szintén befolyásolták a kivitelezési határidőt. Így az átadás csúszásához hozzájárult az is, hogy változtak a katasztrófavédelmi előírások, megnőtt az építőanyagok ára, késett több szállítmány, és nem utolsósorban a világjárvány is hátráltatta a munkálatokat. A beruházást követően az olimpiai medence épülete az érvényben lévő üzembiztonsági, higiéniai és sportszabványnak megfelelően fog működni, így továbbra is helyet tudnak biztosítani a különböző sporteseményeknek, és a váradiak is megfelelő körülmények között tudnak hódolni az úszás szenvedélyének. Az olimpiai uszodában 828 ülőhely van a közönség számára, és 11 fenntartott hely a hivatalos személyeknek. A 16.641.200 lej értékű beruházást a Sport Play Sistems és a MBS Group vállalatok kivitelezték.

 

Bérletek

Tekintettel a beruházás összetettségére, további kisebb problémák sem kizártak, ezért az önkormányzat arra kéri az uszodát használó személyeket, hogy az észlelt hibákat továbbítsák a létesítmény dolgozóinak, így az építtetőt is értesíteni lehet a szükséges javításokról. Bérletet online lehet vásárolni az eventbook.ro honlapon, valamint személyesen a Nagyváradi Városi Sportklub székhelyén, a Vágóhíd (Traian Blajovici) utca 24. szám alatt, és természetesen a helyszínen. A kezdő és haladó úszásoktatás-bérlet felnőtteknek és gyerekeknek 250 lej, a többi bérlettípus, beleértve a felnőtt úszóbérletet is, 200 lej. A bérlettulajdonosok a következő program szerint látogathatják az uszodát: hétfőtől péntekig 6–10, 12.30–15 és 21–23, szombaton és vasárnap 7–10 és 12.30–18 óra között. Ez a program a sportesemények függvényében változhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában