RER

2022.08.12. 11:04

Elszállítják a nagyméretű és veszélyes hulladékokat

Illusztráció

Forrás: RER Vest

BN-összeállítás

Két héten keresztül szállítja el a nagyméretű és veszélyes hulladékokat a nagyváradi magánszemélyektől a RER köztisztasági vállalat. Az akció augusztus 22. és szeptember 2. között zajlik majd, a hulladékokat előzetes telefonos egyeztetés alapján szállítják el. Időpontot a 0751-306-526-os telefonszámon lehet kérni, hétfőtől péntekig 8.30–15.30 óra között. Az igénylőnek közölnie kell, milyen jellegű és méretű a szemét, illetve hány darab van ezekből. A nagyméretű és a veszélyes hulladékokat külön-külön fogják összegyűjteni és elszállítani, például péntekenként csak a veszélyes hulladékokat viszik el. Így, ha vannak olyan váradi magánszemélyek, akik mindkét típusú szeméttel rendelkeznek, az átvételt különböző napokra fogják ütemezni – közölte a vállalat.

A váradi önkormányzat emlékezteti a lakosságot, hogy a RER szemétszállítási akcióin kívül, a nagyméretű vagy veszélyes hulladékokat a két váradi hulladékgyűjtőpont egyikébe is le lehet adni, a Thurzó Sándor vagy az Uzinelor utcákon. Az említett két helyszínre korlátlanul lehet vinni a műanyag, papír, karton, üveg, fém, kerti, elektromos és elektronikus hulladékokat, gépjármű akkumulátorokat. Továbbá naponta a következő mennyiségeket lehet vinni a különböző hulladékokból (zárójelben az évi maximális mennyiség): egy köbméter építési törmeléket (évente három köbmétert), egy szobányi régi bútort (évente négy szoba bútorzatát), 10 liter használt étolajat (évente 40 litert), tíz festékes dobozt (évente 30 darabot), öt, legtöbb 21 hüvelyk átmérőjű gumiabroncsot (évente 15 darabot), tíz neoncsövet (évi 30 darabot), 50 darab kis méretű elemet (200 darabot évente) és 15 doboz lejárt gyógyszert (évente 60 dobozt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában