Ünnepség

2022.06.09. 15:00

Konfirmálás volt Réven

Május 29. jeles nap volt a Révi Református Egyházközség életében. Isten és a gyülekezet szine előtt hét fiatal tett tanúbizonyságot Krisztusban vetett hitéről. A szülők áltak szépen feldíszített templomban Székely Attilla kelementelki(Maros Megye) református lelkész Máté 16;13-18 versei alapján szólt és buzditotta a Krisztus követésére elsősorban az ifjakat, illetve az ünneplő közösséget.  

Virággal feldiszitve várta vasárnap délelőtt az istentiszteletre illetve az azt követő konfirmációra érkezőket a révi istenháza. A konfirmandusok Székely Attilla és Papp Csaba lelkipásztorok kiséretében vonultak be a templomba. Az ünnepi istentisztelet a hét konfirmandus ifjú imádságával vette kezdetét, melyet a karzatból a jelenlévő első éves 11 konfirmandus velük együtt mondott.Ezt követően került sor a fennt nevezett textus alapján az igehirdetésre, melyet Székely Attilla, vendéglelkész végzett.Alapgondolata "Te vagy a Krisztus az élő Isten fia", ezáltal kérte az ifjakat és a gyülekezetet arra, hogy a Péteri hitvallás ajkainkról és sziveinkből nem csak itt a templomban, hanem a mindennapokban is nyilvánvaló legyen, hiszen ez indit bennünket örömeinkben, sikereinkben hálaadásra, megpróbáltatásainkban pedig reménységre. 

A szószéki igehirdetést követően Papp Csaba helyi lelkipásztor köszönte meg a vendéglelkész szolgálatát, majd az Úr asztalához kivonulva kezdetét vette a konfirmációi szertartás.Az ifjak vallástétele előtt Papp Csaba a Heidellbergi Káté 52. kérdésének egyik tőmondatára épitette föl igehirdetését "Fölemelt fővel várom Őt az égből vissza itélő birául",az ifjak és a gyülekezet irányába, ezáltal kapcsolódva a szószéki igehirdetés központi üzenetéhez.

Ezt követően a hét tagú lelkes sereg tanúbizonyságát adta felkészültségének, hangosan és értelmesen válaszolván a feltett kérdésekre. Ezután a lelkipásztor először a presbitériumot, majd a gyülekezetet kérdezte meg arról, hogy elfogadják-e az ifjak vallástételét? Igenlő választ követően sor került az ifjak fogadalomtételére, majd a két lelkész áldását követően a gyülekezet nevében Papp Csaba lelkipásztor és Bucsai Sándor gondnok oklevelet és egy-egy Interaktiv Ifjúsági Bibliát adott át a konfirmált csoport tagjainak. A templomi esemény a konfirmandusok énekével , imádságával és a Himnusz eléneklésével zárult. A minden kegyelem Istene őrizze, segitse ifjú testvéreinket az előttük álló életben! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában