Küldöttgyűlés

2022.04.13. 16:00

Körzeti beszámoló volt Mezőbajon

Mezőbajon április 8-án, pénteken, szervezték meg az RMDSZ körzeti küldöttgyűlését. A jelenlévő tagokat Jakab Gyula körzeti elnök, illetve Borsi Lóránt megyei ügyvezető elnökhelyettes köszöntötte. A küldöttgyűlés egyöntetűen elfogadta a tevékenységi beszámolót, melyben felidézték az elmúlt időszak eseményeit és mindazokat az infrastrukturális terveket, melyeket az RMDSZ segítségével szeretnének elérni a jövőben. Az is megemlítésre került, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt a közösségi élet is visszafogottabb volt az elmúlt évben, de a karácsonyi csomagosztás ez alkalommal sem maradt el, az ajándékcsomagokat a gyermekek mellett, az időseknek is igyekeztek eljuttatni. Emellett az érdekvédelmi szervezet segítséget nyújtott a magyarországi választásokon való részvételben is, úgy a regisztrációban, mint a levélszavazatok összegyűjtésében. 

 

Külön siker, hogy a megyei tanács RMDSZ frakciójának támogatásával újabb anyagi támogatás érkezik a református templom felújításának további munkálataihoz, ezt külön meg is köszönte a helyi lelkipásztor. A beszámolót követő napirendi pontként Jakab Gyula, Rostás István, Molnár Ilona és Pósa Ildikó személyében kijelölték a megyei küldötteket is, akik képviselni fogják a körzeti szervezetet a megyei küldöttgyűlésen. Végül Borsi Lóránt megköszönte a csapat eddigi munkáját és hasonló eredményeket kívánt a jövőben is a magyar közösség szolgálatában, legfőképpen az aktuális népszámlálás tekintetében, hiszen csak együtt érhetjük el, hogy senki ne maradjon megszámlálatlanul, hogy mindenki magyarnak vallja magát és vállalja a felekezeti hovatartozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában