Képzéssorozat

2022.02.17. 12:00

Erdélyi Vállalkozói Iskolát indít az RMKT

Az Erdélyi Vállalkozói Iskolát azért találta ki a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), hogy a fiatal vállalkozókban tudatosabbá tegye a vállalkozás tervezését a fenntartható növekedési pálya érdekében. A mostani már a második kiírás.

Fotó: Bíró Norbert

Ciucur Losonczi Antonius

 

A vállalkozások szempontjából nem lehet mindig csak az életben maradás a cél, rendkívül fontos a saját üzleti modell felismerése és feltárása, a hosszútávú gondolkodás kialakítása – olvasható az RMKT hivatalos honlapján. Székely-Farkas Tímea, az RMKT nagyváradi alelnöke lapunknak nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiírás szerint a négyalkalmas képzésen felkért előadóik, mentoraik többek között abban segítenek majd, hogy a jelentkezők felismerjék: milyen strukturális gondolkodásra, döntésekre van szükségük ahhoz, hogy helyt tudjanak állni a külső hatásokkal szemben. Mindezt azért, hogy a cégeik, vállalkozási ötleteik ne csak ötletszerű és rövidtávú tervek mentén fejlődjenek, hanem helytálljanak a válságok idején is.

 

A képzéssorozat révén a résztvevők vállalkozói kompetenciáit fogják erősíteni, fejleszteni, hogy azokat maximálisan kihasználhassák. De az innovatívan gondolkodók és a legígéretesebb kezdő vállalkozók közötti kapcsolat kialakítása, megerősítése és felépítése is legalább ekkora fontossággal bír. A képzési alkalmak négy hétvégi elfoglaltságot jelentenek, így a munka és a cégvezetés mellett is vállalható programról van szó. Érdemes jelentkezni, hiszen olyan szakemberektől lehet tanulni, akik nemzetközileg is elismertek, és bizony ők el is értek valamiket, nem csak a levegőbe beszélnek tehát. Emellett meg lehet ismerni „vagány vállalkozókat”, a szervezők segítenek feszegetni a saját határokat, és ezeket úgymond átlépni; valamint kizökkentik a pályázókat a hétköznapokból. „Más perspektívából tekintünk a vállalkozásodra és nem a kifogásokat keressük meg együtt, hanem a lehetőségeket” – hangsúlyozzák.

 

A képzésre a 15 legígéretesebb fiatal vállalkozót választják ki, a négy képzéshétvége minden alkalommal péntek déltől vasárnap délig zajlik, a helyszínek (időrendi sorrendben): Székelyudvarhely (március 25–27.), Csíkszereda (április 22–24.), Szatmárnémeti (május 27–29.), Szováta (június 10–12.). A tematikák: vállalkozói készségfejlesztés, pénzügy, befektetés, kommunikáció, marketing, networking, személyes mentoring. A képzéshétvégék költségeit a szervezők (RMKT, Hargita Business Center, Műhely Egyesület) állják, a jelentkezőknek csupán annyi a feladtuk, hogy meggyőzzék őket arról, megéri beléjük időt és pénzt fektetni. Jelentkezhet bárki, aki társalgási szinten beszéli a román nyelvet; nagyjából tudja, hogy hová szeretne fejlődni, csak valami megakadályozza ebben (ami nem a pénz) és vállalja, hogy mind a négy hétvégén részt vesz. Jelentkezési határidő március 1., bővebb információk az rmkt.ro honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában