Tender

2022.01.19. 07:35

Három ajánlat érkezett két aluljáróra

Három ajánlat érkezett két nagyváradi közúti aluljáró megépítésére kiírt tenderre: az egyik a Körös áruház előtt lesz a Fő (Republicii), a Sztaroveszky (Magheru), a Brașovului és a Louis Pasteur utcák kereszteződésében, a másik pedig a nagyállomás előtti térségben.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

 

Az Inpro Muhendislik Mușavirlik Anonim Șirketi cég csak a Körös áruház és a Baross (Dacia) híd közötti projektre nyújtott be pályázatot, míg a Someș–Top-Grup–Costin și Vlad Birou de Proiectare-konzorcium, illetve a F.I.P. Consulting–Urban Proiect grup-konzorcium mindkét kiírásra pályázott. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleménye emlékeztet arra, hogy az első projekt keretében zöld utat alakítanak ki a villamosok számára a Sztaroveszky úton, majd a Fő és Louis Pasteur utca kereszteződésében aluljárót építenek a Körös áruház előtti térségben, és a villamosok fognak lehajtani az aluljáróba. A projekt keretében felújítják a Sztaroveszky úton az útburkolatot és a járdákat, kivéve azokat a szakaszokat, amelyeket a Baross-híd melletti közúti aluljáró építése során már felújítottak. Annak lehetőségét is fenntartják, hogy gyalogos átjárót is építsenek a Körös áruház környékén, amely vagy a Fő utca alatt, vagy afölött vezetne át. Szintén ennek a projektnek a keretében újítják fel a Sztaroveszky úti kis teret, villamos- és buszmegállókat alakítanak ki, illetve modernizálnak, korszerűsítik a közműhálózatot, fákat ültetnek el az út mentén, kerékpérutat alakítanak ki, és kicserélik a villamos felsővezeték tartóoszlopait és a villanypóznákat is.

 

A második projekt a Körös áruház és a nagyváradi vasútállomás közötti területre vonatkozik. Ennek a beruházásnak a legfontosabb eleme egy közúti aluljáró építése a nagyállomás előtti térségben, de ezúttal nem a villamosokat, hanem az autókat terelnék a föld alá, a villamos pedig a felszínen közlekedne zavartalanul. A közúti aluljáró feletti területen egy intermodális közlekedési csomópontot hoznak majd létre, továbbá felújítják a Fő utca útburkolatát és járdáit a Körös áruház és a pályaudvar közötti szakaszon, itt is kialakítanak, illetve korszerűsítenek villamos- és buszmegállókat, fákat ültetnek el, ahol lehetséges, korszerűsítik a közműhálózatot, kicserélik a felsővezeték-tartó oszlopokat és a villanyoszlopokat, utcabútorokat, szemétkukákat helyeznek ki, és kerékpárutakat alakítanak ki. Az első projekt megtervezésének becsült költségvetése 2.103.666 lej áfa nélkül, a másodiké 1.752.000 lej szintén áfa nélkül, és mindkét tervet uniós pénzből finanszírozzák.

 

Forrás: PMO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában