Ajándékozás

2022.01.05. 08:48

Évzáró ajándékosztás a Székelyhídi Múzeumban

Hegedűs Ilona, Caritas Catolica 

 

Günther Wiedemann, az Alb Donau Rumänienhilfe segélyszervezet képviseletében Németországból látogatott el az Érmellékre az elmúlt év végén, hogy karácsonyi ajándékokkal örvendeztesse meg nyolc település gyermekeit. Ő már 22 éve rendszeresen szervez ilyen akciókat. Az idén erre a régióra esett a választása. 

Ősz óta szervezi ezt az eseményt a nagyváradi Caritas Catolicával, hogy személyesen hozza el a barátaival, önkéntesek, adományozók csoportjával előkészített „cipős dobozokat”, amelyekbe édesség, fogkrém, játék, tanszer vagy sapka, sál, kesztyű került. Elmondta, hogy a 180 csomag között nincs két egyforma, és mindegyik nagy szeretettel készült. 

Két németországi lap, a Schwäbischen Zeitung és a Gemeindeblatt Dürmentingen is sokat segített az adománygyűjtésben azzal, hogy hírül adták ezt az akciót, így az olvasók közül többen be is kapcsolódtak az örömszerzés láncába. 

Intézményi szinten csatlakozott a Realschule Riedlingen iskola, valamint a Rotary-Club Kirchheim-Nürtingen csoportja, amely nagylelkűen 30 csomaggal járult hozzá a gyermekek öröméhez. Bihar megyében a Diakónia Keresztény Alapítvány által működtetett napközi központok keretében tanuló hátrányos helyzetű diákok voltak a meghívottai az átadóünnepségnek, mely december 28-án, szerdán zajlott Székelyhídon. A polgármesteri hivatalok iskolabuszokat biztosítottak, hogy a diákok eljussanak a különböző helységekből. 

 

 

Az alapítvány az önkormányzatokkal közösen nyolc helyszínen működtet iskola utáni programokat gyermekeknek. A pedagógusok és szociális munkások lelkiismeretes munkáját dicséri, hogy a kisdiákok fegyelmezetten vettek részt az eseményen. 

Az általuk készített műsorban karácsonyi énekek, versek és újévi köszöntők hangzottak el. Figyelmesen hallgatták egymás előadását, amit tapssal jutalmaztak. Míg a következő hat csoportból a gyermekek személyesen vehették át az ajándékokat – Kágya, Értarcsa, Kiskereki, Csokaly, Érköbölkút, Hegyközszentmiklós településekről –, addig Érkeserűt és Érkörtvélyest a pedagógusok képviselték az ünnepségen, és ők viszik majd el az ajándékcsomagokat a helyi gyermekeknek. Az ajándékosztás után csoportképek készültek a téren álló gyönyörű fenyő előtt, és minden gyerek örömtől és izgalomtól eltelve tért haza, hogy majd otthon kibonthassák az ajándékdobozokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában