Hulladékgyűjtés

2022.01.03. 18:00

Aláírták a szerződést a hulladékgyűjtő platformépítő-tender győztesével

Ciucur Losonczi Antonius

 

A Bihar Megyei Tanácsnál december 30-án megkötötték a szerződést a hulladékgyűjtő platformépítő-tender győztesével, melynek értelmében a Da Vinci Construct & Proiect Kft. (fővállalkozó) – Antrepriza Construcţii Edilitare Kft. konzorcium nyerte el a kivitelezés jogát Belényesben, Nagyszalontán, Margittán és Élesden. Nettó 4,6 millió lej értékben tett árajánlatot, és 120 nap áll rendelkezésére a munkálatok elkezdésétől számítva. Nyolc cég, illetve konzorcium pályázott korábban, és 2021. december 24-ig lehetett fellebbezni a versenytárgyalás végeredménye ellen. Mindegyik központban 12 konténert helyeznek el a következő hulladéktípusok szelektív gyűjtésére: ruhanemű, újrahasznosítható termékek, fém, háztartási eszközök, üveg, elektromos/elektronikus/ háztartási készülékek, műanyag, papír és karton, faanyag, bútor, növényi hulladék, építésből származó törmelék, valamint veszélyes hulladék. A Bihar Megyei Tanács megépítteti a négy hulladéktároló udvart az illető területi-közigazgatási egységben, és ellátja a szükséges felszerelésekkel. A polgármesteri hivatalok biztosítják a szelektív hulladékgyűjtő udvarok működéséhez szükséges feltételeket, valamint kidolgozzák azt a szabályzatot, amely alapján ezeket a tárolókat más közigazgatási-területi egységek is használhatják. 

A lakosok legalább 3 évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a köztisztasági vállalatok nem szállítanak el. Ez a projekt kiegészíti a Bihar Megyei Integrált Hulladékkezelő Menedzsmentrendszert (SMID), amelynek alkalmazása 2020 októberétől kezdődött. Jelenleg Nagyvárad az egyetlen település Bihar megyében, ahol két hulladéktároló működik. „Májusban átadjuk a 4 hulladékgyűjtő pontot, majd egy következő ütemben, 2023 tavaszán sorra kerülnek más nagyobb Bihar megyei települések is: Érmihályfalva, Székelyhíd, Tenke, Vaskohsziklás, Mezőtelegd és Rév. Meggyőződésünk, hogy az illegális szemétlerakatok felszámolásával és a gyűjtőplatformok létesítésével tisztább lesz a megye” – idézte Ilie Bolojan elnököt a megyei tanács közleménye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában