Kitüntetés

2021.12.03. 10:04

Nagyszalonta díszpolgára lett Tódor Albert

Ciucur Losonczi Antonius

Novemberi közgyűlésén a helyi önkormányzati képviselő-testület a Nagyszalonta díszpolgára címet adományozta Tódor Albertnek a város érdekében végzett munkássága elismeréseképpen.

Az oklevelet és a plakettet a december 1-jei ünnepségen adta át Török László polgármester. „Természetesen rendkívül örülök, és nagy elégtételt jelent számomra, hogy ebben az elismerésben részesültem a város részéről. Bár nem Nagyszalontán, hanem Medgyesen születtem, mégis, mivel ide nősültem és negyvenöt éve vagyok már ennek a városnak a lakója, vérbeli szalontainak érzem magam” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Tódor Albert. Felidézte, hogy 1992 és 2004 között a hajdúváros polgármestere volt, majd 2004-től 2009-ig alprefektus, utána pedig 2017. augusztus 1-ig a Nagyváradi Állami Filharmónia menedzsere. Hangsúlyozta: szívvel-lélekkel munkálkodott mindig Szalonta érdekében, tiszteletet és szeretetet érezve a város és annak lakói iránt, mely oly sok mindennel gazdagította a magyar történelmet és kultúrát az idők folyamán. Élete eddigi legnagyobb részét Szalontán élte le, tette a dolgát, melyhez hozzátartozik az is, hogy immár közel két évtizede minden decemberben leteszi a helyiek asztalára a város következő évi kalendáriumát, úgymond megajándékozva ezzel őket. Próbálja kiemelni Nagyszalonta híres személyiségeinek érdemeit, visszatükrözni a város szellemi légkörét, feleleveníteni a történetét.

Amikor pedig nem ezt a kiadványt szerkeszti, akkor sem telnek tétlenül nyugdíjas évei, hiszen aki magánházban lakik, az tudja, hogy mindig akad tennivaló a ház körül, a kertben. Tartja a kapcsolatot a barátaival, sokat olvas, figyelemmel követi a közéleti eseményeket, próbál aktív maradni továbbra is, ahogyan „világéletemben voltam, hiszen ahogyan a feleségem szokta mindig mondogatni, nyughatatlan lélek vagyok.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában