Koronavírus

2021.12.29. 16:00

Hasznos, könnyen áttekinthető felületet hoztak létre a megyei járványadatok számára

Pikó Stefánia

 

Ha az elmúlt 7 nap ütemét tartják, és naponta átlagosan 203 embert oltanak be, 2023. október 23. lesz az az időpont, amikor a védőoltásra jogosult Bihar megyei lakosság 70 százalékát teljes mértékben beoltják. A teljes lakosság tekintetében a 70 százalékot 2024. június 26-án érhetjük el megyénkben. A www.covid19bihor.ro felület megmutatja azt is, hogy jelenleg száz emberből 37 védett a koronavírus ellen. Az új, valamint az összes eddigi esetre vonatkozó adatok mellett egy grafikon is megtekinthető, melyen látható, hogyan alakult a napi megbetegedések száma. Ez jelenleg erősen lefelé ível. Az oldalon településekre lebontva megtekinthető az átoltottság aránya növekvő és csökkenő sorrendben is azon információk alapján, melyeket az országos hivatal minden hónap ötödikén közöl. Ez alapján jelenleg az átoltottság legmagasabb aránya Szentandráson van 46,96 százalékkal, de az is látszik, hogy ez október ötödike óta nagyon csekély előrelépés, mindössze 2,87 százalékos, ugyanis ekkor a lakosság 34,54 százaléka volt beoltva. 

 

A leglassabb és leggyorsabb előrehaladás szerint is ki lehet keresni a településeket, eszerint Sólyomkőváron haladnak a leglassabban, ugyanis október 5. és december 5. között mindössze 0,91 százalékkal nőtt a beoltottak aránya: októberben 15,05 százaléka volt beoltva a lakosságnak, a decemberi adatok pedig 18,07 százalékról számolnak be. Eszerint a legjobban Kerpenyéd (Cărpinet) halad, ahol 5,43 százalékos az előrelépés október óta. Az oltakozás megyei szintű ritmusáról is találunk grafikont, különválasztva az emlékeztető, illetve az egy vagy két adag oltást. Ennek alapján szeptember vége és december vége között a legtöbben november közepén igényeltek oltást. Ha megnézzük a fertőzöttség arányát mutató grafikont, láthatjuk, hogy ez egy időben történt azzal, amikor a megyében a legmagasabb volt a betegek száma, tehát akkor mentek el a legtöbben védőoltást igényelni, amikor a legnagyobb volt a baj, illetve amikor a korlátozásokon is szigorítottak. Ahogyan a hullám csillapodni kezdett, úgy csendesedett az érdeklődés is a védekezés iránt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában