Vásár

2021.11.22. 08:42

Karácsonyi művészeti vásár zajlik

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyváradi Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület szervezésében karácsonyi művészeti vásár zajlik november 17–30. között a Kanonok sori Tibor Ernő Galériában. A nyitóünnepséget szerda délután tartották a hatályban levő járványügyi előírások tiszteletben tartásával. Az érdeklődőket Mészáros Varga Erzsébet egyesületi elnök köszöntötte, kifejtve azt, hogy olyan alkotókat hívtak meg, akiknek eddig talán nem volt alkalmuk a bemutatkozásra a nagy nyilvánosság előtt, hiszen tudomása szerint Nagyváradon nincs egy olyan hely – a vernisszázsokat kivéve –, ahol közvetlenül találkozhatnak a művészek és az érdeklődők. A kiállítók közt vannak idősebbek és fiatalabbak, tehetséges pályakezdők, akik elhozták, ami kedves a számukra: festményeket, fotókat, kézműves termékeket, könyvjelzőket, naptárakat, könyveket. „Ez nem egy zsebvásár. Aki egy igazán egyedi, gyönyörű ajándékot keres szeretteinek, az nálunk megtalálja. Ezen a minivásáron szeretnénk testközelbe hozni az alkotó művészeket és az embereket, (…) hogy párbeszéd alakuljon ki művész és művészetet kedvelő ember között. Jön a karácsony, a szeretet és a család ünnepe. Eljön ide valaki, és talán ajándékot vesz a szeretteinek, vagy egyszerűen csak megajándékozza azzal, hogy őket is elhozza, nézzék meg a kiállítást” – fogalmazott Mészáros Varga Erzsébet.

Kiállító művészek: Krajnik (Erbsz) Tibor – fotó, Illés E. Imre – fotó, Szegedi Éva – fotó, Varga Bernadette – fotó, András Attila – fotó, Bánházi Gyöngyi – festmény, Ovidiu Gui – festmény és grafika, Furák-Pop László – kollázs, Cristea Gabriela – festmény, Petrillák Annamária – kézműves, Fórián Andrea – költő, Mészáros Varga Erzsébet –fotó. A nyitóünnepségen a zenei pillanatokról Oszaczky Andrássy Katalin – zongora és Viktor József – operaénekes, kontratenor gondoskodtak. A jelenlevő művészek ugyanakkor röviden elmondtak egy-két gondolatot magukról.

A kiállítással egybekötött vásár két hétig, hétköznap 9–16 óra közt látogatható. November 30. után pedig felkerül a virtuális térbe, a https://slash-light.ro/ honlapra, ahol tovább lehet gyönyörködni az alkotásokban, illetve vásárolni is lehet belőlük. További információkat az egyesület honlapján találnak.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában